FK Velež

Dudić: I u revanšu na pobjedu

''Igraš prvi put nakon toliko vremena jednu utakmicu na europskoj sceni, sjajna atmosferi, navijači, većini igrača prva jedna ovakva utakmica. Osjetilo se to na početku, ali opet smo dobro odreagirali nakon primljenog gola.''
Sport / Nogomet | 09. 07. 2021. u 10:51 Feđa Ibrulj | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Objektivno, za momčad Veleža je bilo najvažnije ne izgubiti prvu utakmicu. Bez obzira na to što se pisalo i pričalo o tome kako je Coleraine kvalitetom limitiran, kako gaje određeni otočki pomalo zaboravljeni nogomet, daleko od toga da je to tek samo neka momčad. Jednostavno, vidjelo se kako momčad iz Sjeverne Irske zna koliko može i na koji način želi doći do povoljnog rezultata. A protiv takvih protivnika je najteže igrati.

I ako se pogleda iz tog kuta, Velež je odigrao onako se igraju takve utakmice. A pobjeda ima svoju težinu ponajviše zbog činjenice da je velika većina igrača prvi put igrala jednu ovakvu utakmicu, da je protivnik iz prvog udarca na gol stigao do prednosti. Možda su neki očekivali da će Velež već u prvoj utakmici riješiti pitanje prolaska, ali to u ovom trenutku jednostavno nije bilo realno. Velež jeste odigrao jednu dobru utakmicu, ali da je moglo bolje posebno u nekim datim situacija na terenu jeste. Svjestan je toga i Feđa Dudić.

- Igraš prvi put nakon toliko vremena jednu utakmicu na europskoj sceni, sjajna atmosferi, navijači, većini igrača prva jedna ovakva utakmica. Osjetilo se to na početku, ali opet smo dobro odreagirali nakon primljenog gola. Jesmo li mogli bolje u pojedinim dijelovima jesmo. Posebno u tom periodu kada smo imali igrača više, imali smo dovoljno vremena da napravimo i bolji rezultat, da uradimo nešto više, ali mi smo tek u finišu došli do dvije dobre prilike. Odigrali smo korektno, dobro, ali mislim da neki igrači pojedinačno mogu više nego što su pokazali u prvoj utakmici. Ovo nije rezultat koji garantira prolaz, mi ćemo i u revanšu igrati na pobjedu, kaže Dudić.

Što se može očekivati u drugoj utakmici?

- Sada je ipak situacija nešto drugačija. Upoznali smo protivnika na terenu, a to je nešto sasvim drugo u odnosu na snimke koje gledate. Coleraine kao momčad teško može ponuditi nešto novo. Iako oni pričaju o tome kako su im nedostajali neki igrači, mislim da ovo što smo vidjeli od kluba iz Sjeverne Irske da je to ono najbolje. U ovoj prvoj utakmici oni su se branili, vidjeli ste kako to izgleda, međutim vjerujem da će oni s obzirom na rezultat krenuti ipak malo prema naprijed, što će nama stvoriti više prostora, što bismo mogli iskoristiti, Mislim da su manje dimenzije stadiona u Sjevernoj Irskoj, bit će dosta ovih ubacivanja iz auta, a to im je najopasnije oružje. Znamo njihov stil igre. Narednu utakmicu ćemo biti svježiji, sada znamo protiv koga igramo, zaključio je Dudić.

Kopirati
Drag cursor here to close