Stanje u Veležu

Dudić i dalje šuti, Kodro smatra da je bod s Tušnja premalo

U dosadašnjem dijelu sezone, nogometaši Veleža primili su 22 gola. Njih sedam u periodu do tridesete minute i čak šest u posljednjoj dionici, od 81. do 90. minute.
Sport / Nogomet | 10. 11. 2021. u 17:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kiša, teško vrijeme i još teži teren. Od početka je bilo jasno da na Tušnju neće biti ništa od igre i da će utakmicu prelomiti jedna greška, jedan ili možda dva šuta.

S obzirom na probleme oko sastava, Feđa Dudić je opet uspio posložiti respektabilnih jedanaest uz otvorenu mogućnost dobrih izmjena. Za razliku od prethodnih utakmica ovaj put je odlučio u formaciji 4-2-3-1 spustiti mladog Salčina na beka na jednoj strani, dok je na drugoj zaigrao Ovčina.

U vrhu napada se našao Zajmović, dok je njemu nekako najbliži bio Brandao. I Velež je uspio nakon dugo vremena iz prvog udarca i poprilično jednostavne akcije doći do prednosti. Činilo se kako je utakmica prolazila, gola vrijednog tri boda.

Međutim, malo nervoze u finišu, dekoncentracije i Sloboda uzima jedan bod u 95. minuti. Ovo je bila treća prvenstvena utakmica na gostujućem terenu u kojoj Velež nije poražen, računajući Kup ukupno peta, međutim nekako je ostao dojam da su Rođeni mogli i morali više od tih pet bodova. Ono što je ipak bilo vidljivo u ovom duelu, a u usporedbi recimo sa susretom protiv Radnika, to je neka veća volja, želja. Međutim i dalje Rođenima nedostaju pobjede, jedna, dvije u kontinuitetu.

U prvenstvu je četiri utakmice bez pobjede pa je i dalje na neugodnih 14 bodova. Negdje na tragu ovih razmišljanja je i Mustafa Kodro, pomoćnik Feđe Dudića koji se nakon odbijene ostavke i ‘povratka na klupu’ odlučio i dalje držati podalje od medijskog prostora.

''S obzirom na uvjete u kojima smo igrali, prije svega na teren, nismo ni mogli bolju igru prikazati. Mislim da smo bili bolji od protivnika i da smo zaslužili više od jednog boda'', rekao je Kodro za Dnevni list pa nastavio u nešto optimističnijem tonu.

''Što se tiče igre i zalaganja, sigurno možemo biti zadovoljni, a opet nezadovoljni krajnjim ishodom. Igrači svakako zaslužuju čestitke i ono što je važnije, mislim da ovakvim pristupom kakav smo imali na Tušnju možemo brzo izaći iz krize'', dodao je.

U dosadašnjem dijelu sezone, nogometaši Veleža primili su 22 gola. Njih sedam u periodu do tridesete minute i čak šest u posljednjoj dionici, od 81. do 90. minute. U tom segmentu lošije je samo Posušje s devet golova, što je podatak koji treba zabrinuti Dudića i navijače Veleža.

Kopirati
Drag cursor here to close