Petev je uz sve probleme optimista

Dovoljno teška skupina uz aktuelne probleme

Petevu ugovor ističe krajem godine i pitanje je hoće li ostati na klupi reprezentacije. Uz to, tu je famozna utakmica protiv Rusije koja je u svojoj najavi zakomplicirala ionako tešku situaciju u našem nogometu, a dodatno bi je još mogla i pogoršati
Sport / Nogomet | 09. 10. 2022. u 16:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ako izuzmemo Portugal koji je realno prvi favorit skupine J, od preostala četiri suparnika reprezentacije BiH, tri su jednako neugodna. Iako Island, Slovačka i Luxembourg u ovom trenutku ne spadaju u europski vrh, radi se o protivnicima koji su u najmanju ruku jednaki Finskog, Rumunjskoj i Crnoj Gori, protivnicima iz Lige nacija.

Island jeste u malom padu, ali to je selekcija koja je vezanim odlascima na dva velika takmičenja pronašla svoje mjesto na nogometnoj karti. Također ne treba zaboraviti niti činjenicu da je U21 reprezentacija ove zemlje igrala dobro posljednji ciklus kvalifikacija za naredni Euro dosta dobro i tek je zaustavljena u baražu. Što znači da sustav postoji. U kvalifikacijama za SP Island je završio na petom mjestu iza Njemačke, Sjeverne Makedonije, Rumunije i Armenije.

I Slovačka je vezala dva nastupa na Europskom prvenstvu, u posljednjem ciklusu za Katar završila je kao treća iz Hrvatske i Rusije uz dosta oscilacija. U Ligi nacija, Slovaci su izgubili dva puta od Kazahstana, dva puta od Azerbejdžana. Ako poslože najbolju selekciju u tom trenutku, mogu biti vrlo neugodni.

Od svih protivnika iz ove skupine, Luksemburžane Petev najbolje poznaje jer je u ožujku BiH igrala protiv ove selekcije. Posljednjih godina ova zemlja strašno puno ulaže u nogomet, imaju dovoljno stranaca koji igraju za reprezentaciju protiv koje osvojiti eventualnih šest bodova neće biti nimalo lako.

Za razliku od Lihtenštajna protiv kojeg svaki kandidat za jedno od dva mjesta u ovoj skupini, mora upisati dvije pobjede.

"Ždrijeb je takav kakav je. Ja sam zadovoljan, imamo u grupi šest selekcija, jedan je favorit i to je Portugal, a svi drugi smo na istoj razini. Mislim da imamo snagu, kvalitetu i moć da odradimo dobar posao i mi ćemo to pokušati svim snagama" kratko je u svom stilu prokomentirao Petev koji ima već sada pet mjeseci prije početka kvalifikacija i više nego dovoljno problema.

Njegov ugovor ističe krajem godine i pitanje je hoće li ostati na klupi reprezentacije. Uz to, tu je famozna utakmica protiv Rusije koja je u svojoj najavi zakomplicirala ionako tešku situaciju u našem nogometu, a dodatno bi je još mogla i pogoršati, tako da prognozirati nešto, planirati, najavljivati, kada je u pitanju reprezentacija BiH je nezahvalno.

Kopirati
Drag cursor here to close