Najbolji strijelac Primere

Dovbyku Pichichi trofej

Borba za titulu najboljeg golgetera, poznati Pichichi trofej, bila je izuzetno zanimljiva. Ukrajinac je u susretu svoje Girone protiv Granade kreirao hat trick, dok se Norvežanin Sørloth ozljedio.
Sport / Nogomet | 25. 05. 2024. u 20:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Artem Dovbyk je na kraju najbolji strijelac Primere. Borba za titulu najboljeg golgetera, poznati Pichichi trofej, bila je izuzetno zanimljiva.
Ukrajinac je u susretu svoje Girone protiv Granade kreirao hat trick, čime je došao do brojke od 24 postignuta gola. Njegov najveći konkurent je bio Norvežanin Alexander Sørloth.

Sørloth je bio je veliki favorit da ponese titulu najboljeg strijelca, ali je bez iste ostao u susretu Osasune i Villarreala. Taj susret je završio bez pobjednika 1:1, dok je Norvežanin morao izaći iz igre već u 17. minuti. Nekadašnji igrač Real Sociedada, Leipziga, Trabzonspora i Crystal Palacea je igrao sjajno u drugom dijelu sezone. Na devet utakmica u posljednja dva mjeseca je uspio postići deset golova. Posebnu pažnju skrenuo je na sebe u susretu protiv Real Madrida kada je uspio postići četiri gola.

Kopirati
Drag cursor here to close