Moderna vremena

Doping na travnjaku? Ne, nogometaš prima inzulin!

Ovaj momak je dijabetičar koji se, kao i većina, mora pridržavati strogih pravila koja se odnose na ubrizgavanje inzulina u tijelo. Nedavno je to morao učiniti na nogometnom travnjaku, za vrijeme službene utakmice njegova kluba Schalke 04.
Sport / Nogomet | 07. 02. 2020. u 12:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Sky Sport / Klupski kolega Leven Mercan donio je Kabaku pametni telefon i brizgalicu inzulina na teren

Svakako ima onih koji još nisu 'pošteno' čuli za mladog nogometaša Ozana Kabaka, kojemu je tek 19 godina, ali je u njemu ogroman potencijal za igrača velike karijere.

Zanimljivo je, međutim, da je ovaj momak dijabetičar koji se, kao i većina, mora pridržavati strogih pravila koja se odnose na ubrizgavanje inzulina u tijelo.

Nedavno je to morao učiniti na nogometnom travnjaku, za vrijeme službene utakmice svojega kluba Schalke 04.

Naime, na poluvremenu kup utakmice Schalke - Hertha (završeno pobjedom nebesko plavih 3:2), Kabak je uz pomoć aplikacije na mobitelu izmjerio razinu šećera i odmah si dao inzulin.

Zahvaljujući modernoj tehnologiji, pametni telefoni učitavaju podatke o šećeru pomoću senzora kojeg nogometaš nosi na nadlaktici. Tako je u svakom trenutku moguće pratiti razinu šećera i dobiti spasonosni inzulin.

Nakon te medicinske intervencije, Kabak je ušao u igru u drugom poluvremenu (umjesto Jean-Claira Todiba) i pokazao da je već u toj životnoj dobi sposoban biti šefom obrane Schalkea.

Otkrio ga je 'kadrovik' Michael Reschke (62), a prvo ga je u siječnju prošle godine iz Istambula doveo u Stuttgart, da bi ga ljetos sa sobom poveo u Schalke.

Odšteta od 15 milijuna eura za klub iz Gelsenkirchena bi mogla biti dobra dugoročna investicija, a već sad mu je u ugovoru izlazna klauzula od 45 milijuna.

Ako si nadaren i discipliniran, možeš unatoč dijabetesu biti uspješan profesionalni nogometaš.

Kopirati
Drag cursor here to close