Vječiti rivali

Dominantni Francuzi minimalno slavili, Hummelsova golčina u krivu mrežu

Na papiru je ovo trebala biti utakmica dosadašnjeg dijela Eura, ali na terenu su Francuzi i Nijemci ostali podosta toga dužni, posebice Elf koji kao da nema pravu ideju u napadu.
Sport / Nogomet | 15. 06. 2021. u 23:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Francuzi su minimalnom pobjedom slavili protiv Nijemaca, a pogodak odluke zabio je Matts Hummels (20'). Na njegovu žalost, kao i svih Nijemaca, zabio je u svoju mrežu.

Francuzi su s minimalnom pobjedom slavili protiv Nijemaca, a pogodak odluke zabio je Matts Hummels (20'). Na njegovu žalost, kao i svih Nijemaca, zabio je u svoju mrežu.

U samom startu utakmice nijedna reprezentacija nije srljala, bilo je to pravo taktičko nadmudrivanje, a prvu veću priliku, ne računajući loš udarac Hummelsa glavom na samom početku, vidjeli smo u 20. minuti. Pokazat će se kasnije, bio je to i ključan trenutak ovog ogleda.

Hernandez je ubacio s lijeve strane, Hummels nespretno reagirao i poslao loptu u svoju mrežu za 1:0 u korist Francuza.

Francuzi su potom svjesno prepustili posjed Nijemcima, ali oni kao da nisu znali kako to kapitalizirati.

Do kraja prvih 45 minuta, koje nije bilo kao što smo očekivali, valja istaknuti još samo priliku i loš šut Gundogana i to je bilo sve.

U nastavku, Francuzi su bili puno bolji u početku. Prvu pravu priliku za povećanje vodstva imao je Rabiot kad je njegov udarac iz 52. minute zaustavila vratnica, da bi onda dvije minute kasnije iz jako dobre situacije krajnje neprecizan bio Gnabry.

Nakon toga uslijedilo je malo zatišje, a svima je dah zastao kad je Mbappe jednom pravom solo akcijom postigao pogodak u 67. minuti. Ipak, stanje na semaforu nije se mijenjalo, jer pomoćni sudac opravdano je podigao zastavicu zbog zaleđa.

Nijemci su i dalje pokušavali, ali svi ti njihovi pokušaji bili su suviše slabi ne bi li se ugrozio vratar Lloris.

U 85. minuti Francuzi još jednom tresu mrežu, ali je ovaj put VAR poništio pogodak Benzeme koji je u prvi trenutak djelovao regularno. Ipak, tehnologija se s time nije složila.

Ulaskom napadača Wernera, Sanea i Vollanda, kao da je dodatno otupljen napadački segment igre Nijemaca. Pritiskali su, doduše, momci Joachima Loewa, ali pravu šansu nisu kreirali.

Očekivanja su od ove utakmice bila jako velika, a u konačnici je ponuđeno relativno malo. Mbappe je pokazao kako bi ovo moglo biti njegovo prvenstvo, Pogba je odigrao vrlo dobro, kao i Rabiot, ali od većine aktera koji su večeras nastupili s obje strane, tek se očekuju prave stvari.

Istaknimo za kraj kako Francuzi sljedeći ogled imaju protiv Mađarske 19. svibnja na Puškaš Areni (15:00), dok Nijemci na Fussball Areni dočekuju Portugalce (18:00).

   
Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
 



Kopirati
Drag cursor here to close