Europska liga

Dominacija Uniteda i Basela, golčina Ighala

United je u susretu igranom pred praznim tribinama Linzer stadiona u Linzu pobijedio LASK sa 5-0, dok je Basel u Frankfurtu, također pred praznim tribinama, pobijedio Eintracht sa 3-0.
Sport / Nogomet | 12. 03. 2020. u 21:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Manchester Uniteda i Basela načinili su veliki korak prema plasmanu u četvrtfinale Europske lige nakon što su u prvim susretima osmine finala ostvarili uvjerljive gostujuće pobjede.

United je u susretu igranom pred praznim tribinama Linzer stadiona u Linzu pobijedio LASK sa 5-0, dok je Basel u Frankfurtu, također pred praznim tribinama, pobijedio Eintracht sa 3-0. Slavio je i Istanbul Basaksehir koji je pobijedio FC Kopenhagen sa 1-0.

"Crveni vragovi" su bez suviše stresa odradili gostovanje u Austriji. Gosti su poveli u 33. minuti golom Odiona Ighala (28), a na 2-0 je povisio Daniel James u 58. minuti. Bio je to njegov prvi pogodak za United u 33 nastupa, točnije nakon 2.527 minuta.

Juan Mata je u 82. minuti zabio za 3-0, Mason Greenwood je u 90. minuti povećao na 4-0, a konačan udarac LASK-u zadao je Andreas Pereira u posljednjim sekundama susreta.

Za austrijski sastav je posljednjih pola sata igrao Austrijanac hrvatskih korijena Marko Raguž koji je ove sezone u Europskoj ligi zabio pet golova, međutim protiv Uniteda se nije uspio upisati među strijelce.

Uvjerljiv je bio i Basel na gostovanju u Eintrachtu protiv Eintrachta pobijedivši sa 3-0. Samuele Campo (27), Kevin Bua (73) i Fabian Frei (85) zabili su za Basel.

U jedinom susretu s gledateljima, Istanbul Basaksehir je pobijedio FC Kopenhagen sa 1-0. Pogodak odluke zabio je Edin Višća iz kaznenog udarca u 88. minuti. Hrvatski reprezentativac Karlo Bartolec za goste je igrao posljednjih nekoliko minuta.

Večeras su na rasporedu još tri utakmice, a sastaju se Olympiakos - Wolverhampton, Rangers - Bayer Leverkusen, te Wolfsburg - Šahtar, dok su utakmice Sevilla - Roma i Inter - Getafe odgođene.

Nogometaši Rome nisu u srijedu otputovali u Sevillu jer njihov avion nije dobio dozvolu za slijetanje u Španjolsku, dok Getafe nije želio putovati u Milano zbog koronavirusa po cijenu da ga organizator UEFA izbaci iz natjecanja.

Uzvratne utakmice osmine finala na rasporedu su 19. ožujka, no upitno je hoće li se igrati, prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close