Sancho, Jadon Sancho

Dok se mediji bave nekim talentima, jedan već rastura

Posebice je fascinantna statistika mladog Sancha nakon pobjede nad Byerom iz Levrkusena, u kojoj je tim iz Dortmunda iz zaostatka 0:2 stigao do uvjerljivih 4:2 za vrh tabele Bundeslige.
Sport / Nogomet | 30. 09. 2018. u 12:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dok se u nekim velikim klubovima pažljivo planiraju buduće karijere pojedinih iznimno nadarenih nogometaša, primjerice Viníciusa Júniora u Realu, drugi slijede Mbappe-logiku i ''golobrade'' mladiće guraju u samo žarište.

Momak koji se zove Jadon Sancho (18) zasigurno je tip nogometaša kojeg bi poželio svaki trener, ali u svojim ga planovima i taktičkim zamislim u ovome trenutku ima jedino Lucien Favre, trener Borussije Dortmund.

Posebice je fascinantna statistika mladog Sancha nakon pobjede nad Byerom iz Levrkusena, u kojoj je tim iz Dortmunda iz zaostatka 0:2 stigao do uvjerljivih 4:2 za vrh tabele Bundeslige.

 Jadon Sancho je, naime, bio asistent za drugi i četvrti gol Borusije, a s obzirom na minutažu koju je do sada dobio (124 minute), statistički je postao najučinkovitiji asistent u europskom nogometu.

Super-Sancho, kako ga naziva Bild, stigao je tako u svome klubu do ukupno šest gol-poena (jedan pogodak i pet asistencija). Praktično znači da je svakih 21 minutu u prosjeku sudjelovao u postizanju zgoditka. U Europi boljega nema!

"Protivnici već znadu kakvo oružje imamo kad Jadom uđe u igru. Sretni smo što imamo takvog asa u rukavu", kaže Marco Reus, kapetan Borusije, kojemu u ovoj sezoni također ide više nego izvrsno (četiri pogotka i četiri asistencije).

Ovog asa iz rukava Borussia je dobila relativno jeftino. Prošle su ga godine kupili od Manchester Cityja za manje od osam milijuna eura. U Dortmundu je već postao iznimno popularan, a nastavi li ovako igrati, za očekivati je da uskoro neće biti samo adut s klupe.

Jadon Malik Sancho rođen je 25. ožujka 2000. godine u Londonu, a školu nogometa prolazio je u Watfordu i Manchester Cityju. Nastupao je za engleske mlade selekcije (U16, U17 i U19), a ne treba dvojiti i da će jednom zaigrati za A tim Tri lava.

Njegovi roditelji inače potječu s Trinidada i Tobaga.

Video: Bayer Leverkusen VS Dortmund 2:4
Kopirati
Drag cursor here to close