Okuplja svoje

Dok čeka Messija: Pochettino u PSG dovodi otpisane Pijetlove

Pretpostavlja se kako su mu u siječanjskom Mercatu osobito zanimljiva dva imena, oba su se i ranije spominjala u kontekstu dolaska u PSG i obojica su nekoć blistali u Pochettinovim sustavu - Christian Eriksen i Dele Alli.
Sport / Nogomet | 26. 12. 2020. u 13:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: AS / Christian Eriksen i Dele Alli

Iako trenerska smjena u PSG-u još nije službeno potvrđena, javna je tajna kako će na klupu pariškog giganta sjesti bivši šef Tottenhama Argentinac Mauricio Pochettino.

Stručnjaci su najavili kako je njegovo imenovanje samo pitanje vremena, preciznije pitanje detalja u ugovoru, a kad se oni dogovore Poch će parafirati trogodišnji ugovor s PSG-om.

Očekuje se kako će već kroz koji dan nakon potpisa ugovora započeti sa slaganjem momčadi, a za početak će se okrenuti vatrogasnim rješenjima, dok bi na ljeto trebao odraditi glavni posao.

Pretpostavlja se kako su mu u siječanjskom Mercatu osobito zanimljiva dva imena, oba su se i ranije spominjala u kontekstu dolaska u PSG i obojica su nekoć blistali u Pochettinovim sustavu - Christian Eriksen i Dele Alli.

Le Parisien tvrdi kako će Argentinac okrenuti njihove brojeve čim potpiše ugovor i krenuti u akciju. Eriksena će dobiti puno lakše, jer ga je Conte već prekrižio i stavio u siječanjski izlog.

"Da, Eriksen je na transfer listi", potvrdio je Conteov prvi suradnik Beppe Marotta talijanskim medijima, a njegov odlazak u PSG je prilično izvjestan jer jedino oni među zainteresiranim klubovima trenutačno mogu priuštiti njegovu plaću.

Poslije one Lukakuove, Eriksenova plača je najviša u Interu – 7.500.000 eura godišnje.

Postoje dva modela njegova dovođenja u Grad svjetlosti. Prvi je posudba u siječnju pa otkup u ljetnom prijelaznom roku, a drugi preko trampe igrača.

U razmjenu bi mogao uskočiti Pochettinov zemljak Leandro Paredes, kojeg bi Conte rado dodao svom dugačkom popisu zadnjih veznih, no treba pričekati i vidjeti što o svemu tome misli Pochettino, odnosno je li ga se spreman odreći.

Dele Alli bit će nešto teži zahvat, jer koliko god ga Mourinho ne voli i rijetko koristi u zadnje vrijeme, toliko ne bi mogao podnijeti da ovaj nekamo ode i proigra, piše Germanijak.hr.

PSG je davno krenuo u ofenzivu, pokušao ga je posuditi pri kraju ljetnog Mercata, a još od listopada je u kontaktu s njegovim zastupnicima. U Tottenhamu je tek drugi ili čak treći izbor na svojoj poziciji te ako želi na Euro, ponovno ujedinjenje sa starim šefom čini se kao najbolji izbor za njega.

Prvu posudbu predsjednik Spursa Daniel Levy je blokirao, a BBC piše kako će PSG pokušati ponovo sljedeći mjesec.

Model će biti sličan kao u Icardijevom slučaju, skupa posudba pa skupa odšteta. Pojedini mediji prenose glasinu kako će tih pola sezone PSG morati platiti 4.500.000 eura pa se tek onda iskrcati za odštetu.

Naravno, Eriksen i Alli nisu konačni cilj PSG-a s Pochettinom.

Pravi plan katarskog gazde, zbog kojeg je uopće i odabrao dovesti Pochettina, jest dovođenje Lionela Messija po isteku ugovora u Barceloni. Taj su posao ostavili na ljeto kako ne bi morali previše trošiti.

Messi je u odličnim odnosima sa svojim sunarodnjakom, a nekoć su se šalili kako će se na kraju karijere naći u Newell's Old Boysima, no uspije li šeikov plan na ljeto, to bi se moglo dogoditi u PSG-u...






Kopirati
Drag cursor here to close