Tko su kandidati?

Do kraja tjedna kraća lista kandidata: Izabrati dobrog i financijski dostupnog izbornika BiH

Sport / Nogomet | 01. 12. 2014. u 09:42 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Do kraja tjedna obavit ćemo razgovore sa potencijalnim kandidatima za izbornika nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine'', rekao je za Anadolu Agency (AA) Darko Ljubojević, potpredsjednik Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH, naglasivši:

"Imat ćemo jasnu situaciju i listu ćemo skratiti na tri, možda čak i četiri imena. Potom će Izvršni odbor N/FS BiH u ovom mjesecu izabrati novog izbornika BiH".

Na pitanje što podrazumijeva "jasnom situacijom", Ljubojević je odgovorio:

"Pa, možemo sada reći hoćemo Felixa Magatha. Obavimo razgovor, a on kaže hoću 100.000 eura mjesečno. Mi mu kažemo hvala, mi tih para nemamo. Želje su jedno, mogućnosti drugo. Razgovarat ćemo sa kandidatima i odabrati realnost, nekog za koga mislimo da ima i znanje i dovoljno sportske drskosti da nas izvuče iz teške situacije u kvalifikacijama za EURO 2016, ali i da ta osoba bude financijski dostupna za nas".  

Uz Magatha, ozbiljniji kandidati za izbornika su i Amar Osim, Mehmed Baždarević, Faruk Hadžibegić, Blaž Slišković, te Milovan Rajevac, potvrdio je Ljubojević.

"Ne, nitko vam u ovom trenutku ne može reći tko je favorit za izbornika. To će umnogome ovisiti od pregovora sa kandidatima. Favorita nema, nakon što Vahida Halilhodžića nismo uspjeli pridobiti da sjedne na klupu našeg državnog tima. Vaha je bio želja svih nas, ljudi u Savezu, navijača, ali što je, tu je... Idemo dalje. Iskreno se nadam da ćemo uspjeti pronaći adekvatno rješenje za povratak na pobjednički kolosijek", zaključio je Ljubojević u razgovoru sa novinarom Anadolu Agency.

Kopirati
Drag cursor here to close