Hospital Sant Joan Deu

Dječak porazgovarao s Rakitićem

Rakitić je stupio u kontakt s dječakom, navijačem Barcelone, koji se nalazi u bolnici Hospital Sant Joan Deu u Barceloni...
Sport / Nogomet | 19. 04. 2020. u 08:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Rakitić razgovarao je u subotu videovezom s jednim bolesnim 11-godišnjim dječakom prilikom čega je rekao kako tijekom izvanrednog stanja u Španjolskoj najviše razgovara sa svojim suigračem Marc-Andreom ter Stegenom, vratarom Barcelone, piše Hina.

"Mi igrači imamo svoju WhatsApp grupu i ponekad razgovaramo tako. Također i mi u reprezentaciji Hrvatske imamo takvu grupu. U posljednje vrijeme najviše sam razgovarao s Ter Stegenom, živimo jedan blizu drugoga te se pomažemo oko bilo čega. Svlačionica je jako ujedinjena te si svi pomažemo u ovoj čudnoj situaciji", rekao je 32-godišnji Rakitić.

Rakitić je stupio u kontakt s dječakom, navijačem Barcelone, koji se nalazi u bolnici Hospital Sant Joan Deu u Barceloni preko fondacija Barce koja nije izvijestila kakvu tegobu ima dječak.

Ovo nije prvi put da taj dječak ne može izaći van.

"Prije dvije godine sam također morao biti doma pa mi situacija sada nije drugačija u odnosu na tadašnju, premda mi je tada profesor iz škole dolazio, a sada imam virtualnu nastavu", rekao je dječak i poručio Rakitiću kako i nije loše biti doma.

"Bolje je biti u školi, vani, no možeš se dobro provesti i doma, nije tako loše", poručio je.

A very special video call with Ivan Rakitic

Via the Barça Foundation, the midfielder talks to Biel, a young Barça fan currently a patient at the Hospital Sant Joan de Déu in Barcelona

Oko 47 milijuna stanovnika Španjolske od 14. ožujka se nalazi zatvoreno u svojim domovima, a smiju izaći jedino u trgovine s hranom, ljekarne, bolnice, kioske, banke, benzinske postaje te kako bi prošetali psa. Na posao odlaze samo u oni u nužnim zanimanjima poput proizvodnje i distribucije hrane, struje i plina te radnici u industriji i građevini.

Djeci je izlazak zabranjen, a u trgovine smije izlaziti samo jedna osoba iz kućanstva. Zajednički izlazak dviju ili više osoba je zabranjen.

"Ja treniram doma te učim sa svojim kćerima. Želimo opet uživati u životu, no potrebno je proći ovo razdoblje s osmijehom na licu", rekao je Rakitić.

Kopirati
Drag cursor here to close