Upoznao idola

Dječak iz Mostara ostvario svoj san, upoznao Ronalda

"Osjećaj je bio predivan'', kazao je.
Sport / Nogomet | 17. 10. 2023. u 15:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šesnaestogodišnji dječak iz Mostara Faris Nožić, koji boluje od bulozne epidermolize u ponedjeljak je bio najsretniji dječak na svijetu. Upoznao je svog idola i slikao se s njim.

Faris je otišao na utakmicu, a s jednim od najboljih igrača na svijetu slikao se po završetku utakmice. Kaže da je osjećaj fenomenalan. Razgovarao je s njim na engleskom jeziku, slikao se sa svojom zvijezdom i ostvario svoju životnu želju.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

"Osjećaj je bio predivan. Sve je bilo poslije utakmice. Ja sam otišao u Zenicu gledati utakmicu i na kraju sam se slikao s Ronaldom. Ronaldo me pitao kako sam i rekao da ostanem jak. Ja sam njemu rekao da je najbolji igrač na svijetu. Hvala svim dobrim ljudima koji su pomogli da ostvarim svoj san. Predivan je! - izjavio je Faris za portal Crna-Hronika.

Podsjetimo, Faris Nožić operiran je prošle godine u turskoj jer nije mogao koristiti ruke zbog posljedica bulozne epidermolize.

Bulozna epidermoliza je vrlo rijetka i teška genetska bolest koju karakterizira jaka osjetljivost kože, a u nekih oboljelih i sluznica, sa stvaranjem mjehura i rana.

Koža je osjetljiva na najmanji pritisak, trljanje i dodir, pa vrlo lako nastaju bolne rane poput opekotina.

Obitelj Nožić tada je tražila ljekare koji im mogu pomoći te su se putem interneta upoznali sa specijalistom estetske, plastične i rekonstruktivne kirurgije Abdulkadirom Calavulom iz privatne bolnice u Sanliurfi u Turskoj, gdje je uspješno operiran.

Nakon operacije Faris je kazao da zbog bolesti većinu vremena nije mogao da izlazi izvan kuće, dodajući da je vrlo sretan što će ponovo moći koristiti ruke.

"Dugo nisam mogao da koristim ruke, majka mi je uglavnom pomagala. Veoma sam sretan što ću ponovo koristiti svoje ruke. Zahvaljujem se svima ovdje", rekao je tada Faris.

Kopirati
Drag cursor here to close