Sutjeska

Dječak iz Foče najbolji golman u Francuskoj

Sport / Nogomet | 21. 07. 2016. u 09:24 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Golman kadeta fočanskog Fudbalskog kluba Sutjeska Nenad Ostojić proglašen je za najboljeg golmana Festivala uličnog nogometa, koji je održan u Lionu kao prateća manifestacija Europskog nogometnog prvenstva u Francuskoj.

Osim Ostojića, u Lionu su od 1. do 7. srpnja, ispred beogradske Asocijacije "Football Friends ", vještine pokazali i Luka Malić iz Banja Luke, Merjema Nurkanović iz Doboja i Irma Smajić iz Goražda.

Na turniru je sudjelovalo 36 ekipa iz 50 država, s više od 500 natjecatelja.

Nakon osam utakmica u skupini, ekipa petnaestogodišnjeg Nenada Ostojića u četvrtfinalu je slavila poslije jedanaesteraca.

U polufinalu je slavila sa 2:1, da bi u finalu, koje je završeno neriješenim rezultatom 1:1, bila poražena na jedanaesterce.

"Izabran sam za najboljeg golmana, ali je cilj prije svega bio da se družimo i igramo. Upoznao sam mnogo drugova i drugarica iz raznih država i to će mi uvijek ostati u sjećanju", istaknuo je Ostojić.

Mladi nogometaši iz BiH imali su priliku osjetiti čari Europskog prvenstva u nogometu, a Ostojić se posebno združio s Portugalcima iz ekipe, s kojima je zajedno navijao za njihovu reprezentaciju, navodi Srna.

"U Lionu se igrala utakmica između Portugala i Wallesa, u kojoj je Portugal pobijedio. Nismo bili na stadionu, ali smo zajedno bili u gradu i pratili prijenos meča, tako da se tu noć slavila pobjeda Portugala, pa nije bilo spavanja", rekao je Ostojić, koji će kao golman Sutjeske, prvi put nastupiti na turniru "Football Friends" u Foči, na kojem će od 29. do 31. srpnja sudjelovati kadetski Crvene zvezde, Partizana, Steaue, Maribora, Rijeke, Budućnosti, Željezničara i Sutjeske.

Kopirati
Drag cursor here to close