Suđenje Mamiću

Dino Drpić: Nisam pristao i moja guzica je bila na naslovnici novina

Dino Drpić govorio svjedočio je na suđenju Zdravku Mamiću. Naveo je kako je od njega primao novac, a Dinamo mu je ostao dužan novac.
Sport / Nogomet | 08. 04. 2024. u 13:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dino Drpić je nogometaš koji je u Dinamu igrao od 1997. godine do 2009. i posvjedočio je kako je tijekom tog perioda potpisivao više ugovora.

Uvjete je dogovarao s Zdravkom Mamićem no, oni uglavnom nisu ispoštovani jer se u devet godina njegovog igranja u tom klubu nakupilo oko pola milijuna neisplaćenih eura, prenose 24 sata

"Tata mi nije dao da potpišem"

Ako bi tražio svoj novac, dobio bi tek mali dio, a ostatak je bio prisiljen oprostiti. Dinamo mu je, kaže, te isplate uplaćivao na račun. U gotovini bi dobio nešto što mu je Mamić privatno posudio.

"Kada sam došao u Dinamo, Mamić me je dvije godine nagovarao da potpišem ugovor o zastupanju sa njime za period od 1999. do 2001. Nudio mi je auto, 1000 maraka mjesečno, a ja bih njemu morao davati 30 posto svih svojih primanja dok traje ugovor. Tata mi nije dao da potpišem takav ugovor. Tada su neki nogometaši imali takve ugovore, među njima i Jerko Leko, Marko Šarlija, Eduardo da Silva, Dejan Lovren, Ante Tomić, Ognjen Vukojević... Luka Modrić nije ga imao u startu, ali možda kasnije da", dodao je Drpić.

Jedno je vrijeme imao u ugovoru odredbu o podjeli transfera no ona je igračima ukinuta u sezoni 2004./2005.

"Tada sam dobivao samo mjesečne plaće od tisuću eura, ali ne i ugovorne rate nisu isplaćivane. Po prvom ugovoru na dvije i pol godine dug je iznosio 200.000 eura, s menadžerom Pokrovcem rekao sam Zdravku Mamiću da želim novac, ali je on rekao da mi može isplatiti samo 30.000 eura jer više nema. Htio sam otići iz Dinama ali mi je menadžer savjetovao da ostanem pa sam potpisao novi ugovor. Tada se dogodila sezona 2004./2005. koju sam spomenuo. Ja sam tada bio klinac, možda su se stariji nagodili pa dobili neki novac, ali znam da je bilo teško", rekao je Drpić rekavši kako je pozajmice dobivao i od Mamića i od Dinama, ukupno 580 tisuća eura, ali da je sve to vraćeno iz njegova transfera u Karlsruhe.

"Rekao mi je da sam škart" 

"Sav novac mi je osobno davao Zdravko Mamić, samo što je na kraju ispalo da to nije Zdravkov novac, nego Dinamov", dodao je Drpić koji je u to doba imao problema s ovisnošću o kocki i kamatarima pa je taj novac dobivao u više navrata, zbog toga.

"Za to je intervenirao Josip Kuže kako bih se riješio problema i koncentrirao se na nogomet. Otprilike koliko mi je Mamić posudio, toliko mi je Dinamo dugovao. Iako je novac posuđivao Mamić, u papirima je navedeno da mi novac posuđuje Dinamo", kazao je svjedok.

U vrijeme kada je trebao otići u Njemačku Dino Drpić je izbačen iz Dinama zbog nediscipline i stavljen je na transfer-listu kao škart roba koje se treba riješiti.

"Mamić mi je rekao da sam škart ali da Dinamo na meni mora nešto i zaraditi pa sam otišao na kraju za milijun i 50.000 eura", rekao je Dino ispričavši potom situaciju koja mu se dogodila kada je trebao prijeći u Bešiktaš.

Tražio 30 posto? 

"Prije nego što ćemo otići na zimske pripreme u Tursku, Mamić me nazvao i rekao da će me u Istanbulu dočekati puno novinara jer sam njima transfer koji dugo čekaju i da ću najvjerojatnije ostati u Turskoj. Ta dva tjedna našeg boravka u Antaliji Zdravko Mamić je tražio od mene da mi u tom transferu bude menadžer Mario Mamić. Tražio je za to i 30 posto od svih mojih primanja. Moj tadašnji suigrač Tomo Šokota je u to vrijeme pozvao svog menadžera, koji je doletio u Antaliju i trebao dogovoriti neke moje uvjete, jer su se uprave dogovorile za odštetu. Ja nisam htio pristati da mi Mario bude menadžer i drugi dan je moja guzica bila na naslovnici novina i cijeli posao propada. U Bešiktaš je na kraju otišao Gordon Schildenfeld, a njegov menadžer je bio Mario Mamić", ispričao je Dino Drpić dodajući kako je Zdravko za turske medije prezentirao njegovu golu stražnjicu koju je pokazao navijačima Hajduka poslije derbija jer su mu vrijeđali tek rođena sina.

Odvjetnik Marija Mamića istaknuo je kako je ta fotografija bila javno dostupna.

"Meni je taj transfer bio jako važan. Već sam obavio slikanje u dresu Bešiktaša, a predsjednik toga kluba se još tri dana nakon objave slike nadao da će se transfer realizirati jer je rekao da mu takav igrač treba no, on se nije dogodio. Tada više nisam imao problema s kockanjem", dodao je Drpić rekavši kako je Bešiktaš bio spreman platiti za njega tri milijuna eura, ali on i Mamić su se dogovorili da će ga pustiti u taj klub kada cijena dosegne milijun.

Spomenuo i Lovrena

"Cifra je samo rasla, a njihov predstavnik mi je rekao kako moj predsjednik nije normalan jer svaki put podiže cijenu transfera", izjavio je.

Drpić je rekao kako su do 2005. godine svi igrači imali pravo na podjelu transfernog obeštećenja, a nekima je menadžer bio Mario Mamić.

Rekao je kako je čuo da je transfer Dejana Lovrena u Lyon prvo dogovarao optuženi Damir Vrbanović i da se pričalo da je prva ponuda bila veća od Dinamovih očekivanja. No, tu je ponudu Vrbanović odbio i tražio više, što je odobreno.

"Nije mi poznato tko je Lovrena zastupao u tom transferu, ali vjerujem da je to bio Mario Mamić", ispričao je Drpić, dodajući kako je Mario Mamić zastupao i Da Silvin transfer u Arsenal i prelazak Ćorluke u Manchester City.

Tužitelj je Drpiću pokazao potvrde po kojima je primio 100.000 eura te 20.000 eura od Zdravka Mamića na ruke. Drpić je na to kazao kako nikada nije primio 100.000 eura u gotovini.

Na kasniji upit obrane kazao je kako ne spori da je dobio novac od Zdravka Mamića, ali da ga je i vratio.

Kopirati
Drag cursor here to close