Liga prvaka

Dinamo uvjerljivom pobjedom potvrdio prolazak u treće kolo

Zagrebački modri su odigrali slabije prvo poluvrijeme, a u nastavku su slomili Saburtalo te slavili 3:0.
Sport / Nogomet | 30. 07. 2019. u 22:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: SN / Olmo i Petković

Dinamo je pobijedio Gruzijce i u uzvratnoj utakmici drugog pretkola kvalifikacija za Ligu prvaka, a Dani Olmo se vratio golom i asistencijom.

Zagrebački modri su odigrali slabije prvo poluvrijeme, a u nastavku su slomili Saburtalo te slavili 3:0.

Zbog kazne Uefe na tribinama se okupilo tek 500-ak ljudi, jer po novom svakom klubu dopušta se ulazak djece do 14 godina iz školi nogometa na tribine, a i gosti su dobili 200 ulaznica za svoje simpatizere.

U prvom polugremenu Gruzijci su u nekoliko navraea bili blizu vodstva, dok se Dinamo mučio u nastojanju da stvori priliku za gol.

Velika Dinamova zvijezda, Dani Olmo, je priliku za igru dobio od 74. minute kada je zamijenio Kadziora, a samo tri minute kasnije Dinamo je poveo kada je Oršić snažnim udarcem probio Gruzijce nakon asistencije Petkovića.

 U 80. minuti Perić je sjajno skočio nakon kornera, ali Kupatadze to krajnjim naporom zaustavlja. U 87. minuti zatresao se okvir gola Gruzijaca nakon bombe Gojaka s ruba šesnaesterca. Mreža Saburtala ipak se još jednom zatresla, u 89. minuti kada je Petković pogodio nakon asistencije Olma. Isti dvojac zaslužan je i za treći gol Dinama, kada su zamijenili uloge za konačnih 3:0.

Inače, vratar Dinama Livaković je u drugom poluvremenu uspio srušiti rekord legendarnog Dražena Ladića star 25 godina jer je praznu mrežu na početku sezone sačuvao duže od 414 minuta koliko je iznosio dosadašnji rekord.

 U trećem pretkolu Lige prvaka Plave čeka Ferencvaroš koji je odigrao 1:1 na Malti protiv Vallette te tako potvrdio pobjedu 3:1 iz prve utakmice.

Kopirati
Drag cursor here to close