Pobjeda protiv Osijeka

Dinamo prvi finalist kupa

Drugi polufinalni par čine Inter i Rijeka, koji se sastaju u srijedu u Zaprešiću, a finale je na rasporedu 22. svibnja u Puli.
Sport / Nogomet | 23. 04. 2019. u 22:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Dinama plasirali su se u finale Hrvatskog kupa nakon što su u utorak u Maksimiru u polufinalu protiv Osijeka slavili sa 2-0 (1-0), te će imati priliku osvojiti dvostruku krunu jer su već osigurali naslov prvaka Hrvatske.

Jedina ozbiljna akcija Dinama u prvom poluvremenu urodila je pogotkom, a bilo je to u 18. minuti. Glavninu posla odradio je Bruno Petković, koji je, dobivši loptu na vrhu 16-erca, predriblao nekoliko igrača gostiju i potom povratnom loptom uposlio Danija Olma, koji rutinirano pogađa za 1-0, javlja Hina.

Osječani su imali dvije obećavajuće situacije. U 27. minuti Pilj je opalio iz daljine, vratar Dinama Livaković nespretno je intervenirao, ali lopta odlazi u korner. A nakon kornera prigodu je imao Boban, ali je loše pucao.

U nastavku prvu ozbiljnu situaciju vidjeli smo u 76. minuti. Dinamov napadač Oršić izveo je slobodni udarac sa 30 metara, lopta je išla pod gredu, ali vratar Malenica izbija ju u korner. Potom je u 78. minuti prigodu imao Olmo, ali je njegov udarac sa deset metara iskosa bio je neprecizan.

Dinamo je riješio pitanje pobjednika u 90. minuti iz kontranapada. "Modri" su ispucali lotu prema protivničkoj polovici, ali Žaper i Kleinheisler loše reagiraju, pa se Kadzior sam sjurio prema golu gostiju, njegov udarac obranio je Malenica, ali odbijenu loptu Ivan Šunjić posprema u mrežu za konačnih 2-0.

Drugi polufinalni par čine Inter i Rijeka, koji se sastaju u srijedu u Zaprešiću (18 sati), a finale je na rasporedu 22. svibnja u Puli, javila je Hina.

DINAMO: Livaković, Stojanović, Theophile, Dilaver, Rrahmani, Ademi, Šunjić, Hajrović (Kadzior 60), Olmo, Oršić (Gojak 90+1), Petković (Andrić 90+3).

OSIJEK: Malenica, Škorić, Guti, Lončar, Grgić (Šorša 46), Kleinheisler, Pilj (Bočkaj 67), Žaper, Boban (Ejupi 77), Marić, Alves Pereira.

Kopirati
Drag cursor here to close