22. naslov

Dinamo peticom na Rujevici do četvrtog uzastopnog naslova

Sport / Nogomet | 09. 05. 2021. u 22:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Dinama po 22. put su postali prvacima Hrvatske pobijedivši u derbiju Rijeku na Rujevici s 5-1 (1-1), čime su tri kola prije kraja prvenstva drugoplasiranom Osijeku pobjegli na nedostižnih deset bodova prednosti.

Rijeka je nakon samo 22 sekunde igre na Rujevici povela pogotkom Menala, no do kraja utakmice tresla se samo riječka mreža, u koju su loptu triput slali obrambeni igrači domaće momčadi. U 43. minuti to je učinio Galović. Za 2-1 strijelac je bio Mišić. Do 3-1 Dinamo je došao autogolom Capana, a za 4-1 pogodio je Oršić. Konačnih 5-1 postavio je Vukčević, trećim autogolom na ovoj utakmici.

Nakon što je otvaranje utakmice bilo idealno za domaću momčad koja je nakon samo 22 sekunde došla do vodećeg pogotka preko Luke Menala, Dinamovog igrača na posudbi u Rijeci, do kraja dvoboja su izabranici Damir Krznara dominirali terenom i osim pet priznatih pogodaka postigli još i dva koja su poništena na intervenciju VAR-a.

Jedan od ta dva postigao je Joško Gvardiol u 16. minuti poslavši loptu pod gredu. No, nakon višeminutne provjere zaključeno je da je u zaleđu bio Lirim Kastrati od kojeg je lopte krenula prema strijelcu Gvardiolu.

Na izjednačenje je Dinamo čekao do 43. minute. Oršić prošao po lijevoj strani i poslao loptu prema sredini gola, koja se od pete nesretnog Nine Galovića odbila u mrežu.

Dinamo je iz svlačionice izašao još odlučniji doći do pobjede. U trećoj minuti drugog poluvremena najljepši pogodak na utakmici postigao je Josip Mišić. Primio je loptu na lijevom boku, krenuo prema sredini i sa 19 metara preciznim udarcem pogodio suprotni kut.

Samo dvije minute poslije još jednim autogolom Dinamo je poveo 3-1. Ivanušec, koji je ušao u drugom poluvremenu, prošao je po desnoj strani, poslao nisku loptu prema sredini, a na krivom se mjestu našao Luka Capan i skrenuo loptu u mrežu.

Rijeka je najbolju priliku za pogodak u drugom dijelu imala u 53. minuti. Livaković je odbio loptu nakon udarca Lepinjice, a prihvatio je Menalo na desetak metara od gola na lijevoj strani. Strijelac prvog pogotka odlučio se za udarac i pogodio gredu.

U 64. minuti Dinamo je došao do tri gola prednosti, a svoj 16. prvenstveni pogodak postigao je Mislav Oršić. Petar Stojanović je uputio oštru loptu u peterac gdje je Dinamov najbolji strijelac podmetnuo nogu i pogodio za 4-1.

U 78. minuti je drugi put poništen gol Dinamu. Mario Gavranović je bio strijelac, ali je za jedan korak bio u zaleđu.

U 87. minuti riječki braniči su još jednom bili na krivom mjestu. Luka Ivanušec je sudjelovao i u ovoj akciji, poslao loptu prema sredini, gdje je uklizao Andrija Vukčević u pokušaju da spriječi pogodak, ali je na njegovu nesreću lopta od njegove noge završila u mreži.

Tako je statistika na kraju utakmice pokazala da su Dinamovi igrači uputili četiri udarca unutar okvira riječkih vrata, a završili dvoboj s pet pogodaka. 

Foto: GNK Dinamo / Dinamo u Rijeci potvrdio 22. naslov prvaka Hrvatske

Dinamo je sa 78 bodova iz 33 utakmice osigurao četvrti uzastopni naslov prvaka. Osijek je drugi sa 68 bodova, a Gorica treća s 59. Rijeka je četvrta s 52, a Hajduk peti s 51 bodom. Šesti je Šibenik s 35, sedmi Slaven Belupo s 31, a osma Lokomotiva s 29. U najtežem položaju su Varteks s 27 i Istra 1961 koja s 25 bodova drži zadnje mjesto koje vodi u niži rang, prenosi Hina.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Kopirati
Drag cursor here to close