Pohvale

Diego Simeone: Vrsaljko je sve bliži igranju utakmica

Vrsaljko je za Atletico odigrao 54 utakmice od ljeta 2016. do ljeta 2018. te je sudjelovao u osvajanju Europske lige.
Sport / Nogomet | 17. 01. 2020. u 17:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski nogometni reprezentativac Šime Vrsaljko, koji je zbog ozljede koljena posljednju utakmicu odigrao prije godinu dana, mogao bi se uskoro naći na travnjaku u dresu Atletico Madrida, rekao je u petak njegov trener Diego Simeone.

"U posljednjih mjesec dana trenira puno bolje. Vidi se da je sve bliže stanju u kojem će nam moći pomoći. Došao je pun entuzijazma i želje za natjecanjem. On je hrabar i snažan momak, a mi smo zahvalni na svemu što nam može doprinijeti kao momčadi“, izjavio je Simeone na konferenciji za medije u Madridu uoči subotnje prvenstvene utakmice protiv Eibara, javlja Hina.

Desni bočni igrač madridskog Atletica i hrvatske reprezentacije počeo je individualno trenirati 12. studenog u klupskom sportskom centru, a 3. prosinca se 28-godišnji Zadranin priključio suigračima te od tada trenira s njima. Prije tjedan dana je bio među 25 igrača koji su bili u Saudijskoj Arabiji, gdje je Atletico na jedanaesterce izgubio u finalu španjolskog Superkupa od Real Madrida.

Vrsaljko nije bio u momčadi protiv Barcelone u polufinalu niti u finalu protiv Real Madrida, no dobio je medalju za osvojeno drugo mjesto u novom formatu Superkupa s četiri momčadi.

Osvajač srebrne medalje s Hrvatskom na Svjetskom prvenstvu 2018. godine posljednju je utakmicu odigrao 13. siječnja 2019. za milanski Inter, gdje je bio na posudbi.

Mjesec dana poslije je u Belgiji prošao operacijski zahvat na lijevom koljenu, a zatim je većinu vremena proveo na rehabilitaciji u Hrvatskoj.

Inter je prošlo ljeto imao mogućnost otkupa njegovog ugovora, no odbio ju je zbog Vrsaljkovog zdravstvenog stanja. Hrvatski reprezentativac je tako ostao igrač Atletica s kojim ima ugovor do ljeta 2022. godine.

Atletico je u ljetnom prijelaznom roku na njegovu poziciju doveo engleskog reprezentativca Kierana Trippiera iz Tottenhama, a na poziciji desnog beka ima i kolumbijskog reprezentativca Santiaga Ariasa.

Trippier zbog ozljede neće putovati u Baskiju, gdje trećeplasirani crveno-bijeli u subotu gostuju kod Eibara koji zauzima 16. mjesto među 20 klubova La Lige. Arias bi trebao zaigrati umjesto Trippiera.

"Liječnici su Vrsaljku dali dopuštenje da igra, no sutra ćemo vidjeti hoće li se naći na popisu igrača za utakmicu", rekao je u petak glasnogovornik Atletica za Hinu.

"Ne vjerujem da će biti u momčadi", izjavio je Isaac Suarez, novinar Marce koji izvještava o klubu.

U četvrtak će, pak, Atletico gostovati u sjevernom gradu Leonu kod trećeligaša Cultural Leonese u 1/16 finala španjolskog Kupa kralja, što će biti nova prilika Vrsaljku za povratnički nastup.

Vrsaljko je za Atletico odigrao 54 utakmice od ljeta 2016. do ljeta 2018. te je sudjelovao u osvajanju Europske lige.

Kopirati
Drag cursor here to close