FIFA

D'Hooghe: Nogomet treba pričekati do rujna

"Ovo je najdramatičnija situacija u kojoj smo živjeli od Drugog svjetskog rata'', kazao je.
Sport / Nogomet | 28. 04. 2020. u 17:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šef liječničke komisije Međunarodne nogometne federacije (FIFA) Michel D'Hooghe smatra kako se nogometna natjecanja ne bi smjela nastaviti prije 1. rujna.

"Svijet nije spreman za natjecateljski nogomet. Nadam se da se to može vrlo brzo promijeniti i iskreno se nadam tome. Danas nam treba više strpljenja", rekao je D'Hooghe u razgovoru za Telegraph.

Pročitajte još

"Ovo je najdramatičnija situacija u kojoj smo živjeli od Drugog svjetskog rata. Ne smijemo je podcijeniti, moramo biti realni. Nije stvar u novcu, već o životu i smrti," dodao je.

Njemačka Bundesliga razmatra povratak na terene početkom svibnja, dok u Engleskoj vjeruju kako bi se sezona mogla nastaviti u lipnju. Međutim, D'Hooghe nije toga mišljenja.

"Nogomet je moguć samo ako je kontakt dozvoljen, a izbjegavanje kontakta jedno je od najvažnijih stvari u ovoj epidemiji. Ako jedan od igrača postane pozitivan, cijelu skupinu morate staviti u karantenu. Je li to rješenje za normalno natjecanje ?

Šef liječničke komisije FIFA-e smatra kako nogometna zajednica mora biti strpljiva, slušati nacionalne vlasti i poštivati osnovna zdravstvena pravila.

"Samo zato što su lopte možda sterilizirane, to ne znači odjednom da možemo opet igrati nogomet. Ne znamo kada će virus dostići svoj vrhunac u različitim zemljama, bit će različit u svakoj zemlji. Rješenje će biti kada pronađemo cjepivo," zaključio je D'Hooghe.

Kopirati
Drag cursor here to close