Formira se ''B'' momčad

Devet juniora potpisalo ugovore sa Željezničarom

Sport / Nogomet | 14. 06. 2017. u 16:35 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Devet juniora koji su ove sezone osvojili naslov prvaka BiH u juniorskoj konkurenciji potpisalo je danas ugovor sa Željezničarom. San da dobiju priliku u prvoj momčadi danas se ispunio Vernesu Karavdiću, Harisu Kurtoviću, Mirzi Šubo, Tariku Džindi, Benjaminu Šehiću, Aldinu Hrvanoviću, Aldinu Šehiću, Anelu Šabanadžoviću i Amiru Veliću.

Trojica od njih su 1999. godište tako da i sljedeće sezone imaju pravo nastupa za juniore, a to su Velić, Šabanadžović i Aldin Šehić.

Juniorska momčad Željezničara je treći put u posljednje četiri godine osvojila šampionsku titulu pod vodstvom trenera Admira Adžema. Ugovori za devetoricu najboljih svojevrsna su nagrada i priznanje za odličan posao i veliki napredak koji je napravljen u omladinskom pogonu, priopćeno je iz kluba.

''Ovo je prvi korak našeg plana da što veći broj igrača koji su prošli kroz omladinski pogon potpiše ugovor i dobije priliku zaigrati za prvu momčad, što je za ove momke ostvarenje sna. Rukovodstvo kluba se opredijelilo za ovaj potez i naša obaveza je da ovi momci dobiju priliku već u sljedećoj sezoni. Sljedeći korak bit će formiranje B momčadi FK Željezničar, koja će imati zasebne treninge i utakmice i koji će osim mladih talentiranih igrača popunjavati i oni koji imaju manju minutažu u prvoj momčadi te igrači koji se oporavljaju od povreda. Ta B momčad će redovno igrati prijateljske utakmice i po potrebi biti sparing partner prvoj momčadi. To bi u budućnosti trebalo osigurati širu bazu igrača koji bi bili na raspolaganju prvoj momčadi'', - izjavio je sportski direktor FK Željezničar Aldin Čenan.

Od devet juniora koji su danas potpisali ugovore četvorica će odmah biti priključeni prvoj momčadi i sutra otputovati na pripreme na Kupres, odnosno bit će prijavljeni za utakmice u pretkolu Europske lige, to su Šabanadžović, Džindo, Hrvanović i Aldin Šehić.

Kopirati
Drag cursor here to close