Rijeka čeka Dinamo

Derbi za prvaka na Rujevici

Sport / Nogomet | 08. 04. 2017. u 08:33 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Rujevici se danas od 19 sati igra možda i najvažnija utakmica domaćeg prvenstva. U derbiju 27. kola sastaju se Rijeka i Dinamo.

Rijeka, koja odlično igra cijelu sezonu, ima četiri boda prednosti pred probuđenim Dinamom koji vjeruje kako će uspjeti obraniti naslov prvaka Hrvatske, piše HRT.

Trener Modrih Ivajlo Petev se nada kako će Dinamo izgledati bolje i još jači nego u posljednjoj utakmici te da će tako pobijediti i osvojiti ta važna tri boda.

“Niti jedna utakmica nije laka, svaka vrijedi tri boda. Svjesni smo toga, moramo biti jako koncentrirani, igrati s velikim samopouzdanjem, agresivno i biti pametni. To je naš cilj”, rekao je Petev.

Rijeka koja je u prvenstvu nanizala 39 utakmica bez poraza s pravom očekuje pozitivan rezultat na domaćem terenu.

“Kada se ujutro probudiš i pročitaš sve silne pozitivne poruke navijača i ljudi u gradu možeš biti ponosan i sretan i znaš da je pred tobom veliki sportski događaj i velika utakmica. Znamo da nam dolazi protivnik kojega moramo respektirati, ali koji kod nas budi strašan motiv i inat. Sigurno je da možemo s velikim samopouzdanjem i hrabrošću doći do cilja, a to je pozitivan rezultat odnosno pobjeda”, rekao je Matjaž Kek, trener Rijeke.

Dinamo i Rijeka ove sezone igrat će još jednom i to u zadnjem kolu kad će domaćin biti Dinamo.

Osim o nogometu, uoči derbija nažalost se priča i o mogućim izgredima pojedinih navijača. Oba kluba pozvala su na sportsku atmosferu i navijanje, a kapetan Dinama jučer je poslao i posebnu poruku za Dinamove navijače.

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close