Hrvatski Superkup

Derbi na Maksimiru, kome će pripasti prvi trofej sezone?

Prošle su sezone također Dinamo i Hajduk igrali za hrvatski Superkup, a tada su Modri bili bolji nakon izvođenja 11-eraca. Hajduk će u Superkupu posebno biti oslabljen zbog neigranja najboljeg igrača Marka Livaje.
Sport / Nogomet | 15. 07. 2023. u 07:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U svega šest dana Dinamo i Hajduk čak dva puta će se sudariti na startu nove sezone. Prvo u Superkupu (večeras, subota od 20:00) na Maksimiru, a onda i u petak, 21. srpnja na otvorenju nove sezone SuperSport HNL-a.

Dva najveća hrvatska kluba ulaze u sezonu kao konkurenti za naslov prvaka. Hajduk je već nekoliko pojačanja, a Dinamo s tim dijelom mercata tek počinje.

Barem zasad, Igor Bišćan će imati na raspolaganju svoje najveće zvijezde koje se spominju kao vjerojatni izlazni transferi iz Dinama poput Livakovića, Petkovića i Ivanušeca, piše portal Gol.hr.

Prošle su sezone također Dinamo i Hajduk igrali za hrvatski Superkup, a tada su Modri bili bolji nakon izvođenja 11-eraca. Zbog ranog termina u srpnju, to nije utakmica od koje se očekuje spektakl, ali i jedni i drugi bi s novom ''kantom'' u svojim vitrinama željeli ući u sezonu.

Jasno da je važnija ona druga utakmica, u 1. kolu prvenstva, ali tko bude pjevao nakon ove utakmice, dobit će veliko samopouzdanje za novo slavlje na samom startu SuperSport HNL-a.

Hajduk će u Superkupu posebno biti oslabljen zbog neigranja najboljeg igrača Marka Livaje koji odslužuje jednu utakmicu suspenzije zbog neprikladnog ponašanja nakon finala Kupa na Rujevici protiv Šibenika.

Osim Livaje, Splićani ne mogu računati na petoricu igrača. Zbog ozljede neće biti Lovre Kalinića, Josipa Eleza, Dine Mikanovića, Dominika Prpića i Lukasa Grgića.

U redovima Dinama nema većih izostanka, utakmicu će tek preskočiti Vasilj i Rukavina.

Treneri Igor Bišćan i Ivan Leko podijelili su komplimente protivničkoj momčadi, a tko je trenutačno spremniji saznat će se večeras od 20 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close