Trener GOŠK-a

Denis Ćorić: ''Moramo ući u prvenstvo s još većom željom da napredujemo''

Ekipa je najvećim dijelom ostala na okupu, s tim da je tim napustio vrlo važan igrač, veznjak Nikola Dujaković.
Sport / Nogomet | 02. 02. 2023. u 15:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U gabelskom GOŠK-u su 23. siječnja počeli pripreme za drugi dio prvenstva u Prvoj ligi FBiH, gdje su imali izuzetnu jesen te se sa rekordnih 14 pobjeda i jednim porazom izdvojili na vrhu ljestvice uz prednost od 12 bodova.

Gabeljani su odigrali i prvu pripremnu utakmicu savladavši Kruševo sa 3:0, a nastupali su igrači koji su jesenas imali manje minuta u igri. Jučer su igrali protiv ekipe Vršac (Srbija) u Međugorju, dok je u subotu na rasporedu meč protiv Mladosti (Ždralovi) u Metkoviću, člana treće hrvatske lige.

''Momci dosta dobro rade, evidentno je da je pauza bila dosta duga, ali svi su došli u dobrom stanju jer smo za taj period dali program koji su očito dobro odradili'', govori za Dnevni list trener Denis Ćorić.

Otišao Dujaković, došli Janković i Raguž

Ekipa je najvećim dijelom ostala na okupu, s tim da je tim napustio vrlo važan igrač, veznjak Nikola Dujaković.

''Pregovaramo s par veznih igrača i nadamo se da ćemo to uskoro riješiti te tako popuniti igrački kadar kako bi spremni ušli u drugi dio prvenstva'', kaže Ćorić.

U tim su stigli Leo Janković i Antonio Raguž koji bi trebali pojačati napad.

''Sigurno da će nam dobro doći na putu ostvarenja naših ciljeva. Dosta mladi igrači za koje smatram da mogu ovdje još napredovati. Očekujem od svih mladih igrača još jedan veći iskorak u ovoj polusezoni i mislim da ima prostora za sve njih'', poručio je Ćorić.

Memorijal kao dobra priprema

Za 10./11. veljače je planiran Memorijal Andrije Ankovića koji će Gabeljani tradicionalno održati u ime pokojnog olimpijca po 33. put. Parovi su GOŠK – Zrinjski i Jadran (Ploče) – Novi Sad.

''Sve te utakmice će nam dobro doći da vidimo gdje smo i što nam treba. Moramo polako dizati formu za prvenstvo na koje smo maksimalno fokusirani'', istaknuo je Ćorić.

Nakon turnira Gabeljani će na pripreme 7 do 10 dana, ali još nije precizirano konkretno gdje. Ciljevi za proljeće su jasni.

''Ne želim nikakav teret postavljati na igrače. Imamo sigurnu situaciju, ali moramo ući u prvenstvo sa još većom željom da u igračkom smislu napravimo napredak. Ciljeve znamo, ali nećemo postavljati nikakve pritiske. Teška je liga, pogotovo drugi dio, gdje će se dosta ekipa boriti i za opstanak, dosta ekipa se i pojačalo, tereni će na početku biti nezgodni i utjecati na igru. Idemo utakmicu po utakmicu pa ćemo vidjeti gdje će nas sve to odvesti'', zaključio je Denis Ćorić.

Kopirati
Drag cursor here to close