Peti mandat

Dejan Savićević na čelu Nogometnog saveza Crne Gore još četiri godine

Sport / Nogomet | 05. 07. 2017. u 12:34 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dosadašnji predsjednik Nogometnog saveza Crne Gore (FSCG) Dejan Savićević obavljat će tu dužnost i sljedeće četiri godine, odlučeno je danas na Izbornoj Skupštini crnogorske asocijacije.

Savićević je bio jedini kandidat za predsjednika, a izabran je jednoglasno.

To je peti mandat nekadašnjeg nogometaša Budućnosti, Crvene zvezde, Milana i Rapida, a treći u nezavisnoj Crnoj Gori. Savićević je na čelu crnogorskog Saveza od 2001. godine, a bit će na toj dužnosti do 2021. godine.

''Ovu dužnost doživljavam kao veliku čast i obavezu. Pred nama je veliki broj obaveza, koje moramo ispuniti u sljedećem četvorogodišnjem razdoblju. Ovakva podrška mi daje poticaj da radim na prosperitetu crnogorskog nogometa", kazao je Savićević, javlja Anadolija.

Kazao je da će osnovni cilj i zadatak FSCG biti poboljšanje infrastrukture na crnogorskim nogometnim terenima.

"Nadam se da ćemo na kraju ovog mandata moći reći da imamo stadione na Cetinju, u Tuzima, u Beranama", rekao je Savićević, naglasivši da vjeruje da će crnogorski tim do kraja kvalikacija biti ozbiljan kandidat za plasman na Svjetsko prvenstvo naredne godine.

Gost Skupštine FSCG bio je Zoran Laković, direktor Europske nogometne asocijacije (UEFA) za nacionalne saveze.

Laković je naglasio izuzetne odnose između europske i crnogorske kuće nogometa i pozvao državu Crnu Goru da pomogne FSCG u stvaranju još boljih uvjeta za razvoj nogometa.

Predsjednik Crnogorskog olimpijskog odbora Dušan Simonović kazao je da Crna Gora mora biti ponosna što se na čelu Nogometnog saveza nalazi legenda ovog sporta.

''FSCG je učinio ogromne napore da osvježi nogometnu infrastrukturu. Divim se svemu što ste učinili i hvala vam za sve što činite za crnogorski sport“, kazao je Simonović.

Na današnjoj izbornoj Skupštini FSCG izabrana su radna tijela saveza za sljedeće četiri godine.

Kopirati
Drag cursor here to close