Kostolomac Rüdiger

De Bruyne se javio nakon nokauta: Ima frakturu nosa i jagodične kosti

"Moja dijagnoza je akutna fraktura nosne kosti i lijeve jagodične kosti. Sad se osjećam dobro. Naravno da sam još uvijek razočaran jučerašnjim danom, ali vratit ćemo se", napisao je De Bruyne.
Sport / Nogomet | 31. 05. 2021. u 12:51 Bljesak.info/Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Twitter / Kevin De Bruyne stradao je u sudaru s Rüdigerom

Belgijski nogometni reprezentativac Kevin De Bruyne objavio je dan nakon subotnjeg finala Lige prvaka kako mu je napukla nosna i jagodična kost. Ne samo da je ostao bez toliko željenog naslova nego mu je upitan i Euro 2020.

"Moja dijagnoza je akutna fraktura nosne kosti i lijeve jagodične kosti. Sad se osjećam dobro. Naravno da sam još uvijek razočaran jučerašnjim danom, ali vratit ćemo se", napisao je sjajni vezni igrač Manchester Cityja na svom profilu na Twitteru.

U 55. minuti utakmice njemački branič Chelseaja Antonio Rudiger postavio se ispred Belgijca koji ga je pokušao proći, zbog čega je zaradio žuti karton. No šteta je za City bila puno veća jer je ostao bez kapetana i najboljeg igrača usred finala.

De Bruyne je htio nastaviti igru, ali su mu liječnici to zabranili, pa je zbog toga i zaplakao. Imao je vidljivu masnicu ispod oka i odveli su ga sa stadiona prije završetka susreta.

Video: De Bruyne comes off after Rudiger body check

Kao što je njegov izlazak iz igre bio velik udarac za Manchester City, De Bruyneova ozljeda mogla bi imati jednako negativan učinak i na belgijsku nogometnu reprezentaciju. Sigurno propušta prijateljsku utakmicu Belgije i Hrvatske u nedjelju, 6. lipnja, a moguće je da mu je upitan i sam odlazak na Europsko prvenstvo.

Za 13 dana Belgiju očekuje prva utakmica u grupi B protiv Rusije u Sankt-Peterburgu. U skupini su još Danska i Finska.

Trenutačno nije poznato koliko će De Bruyneu trebati za oporavak i hoće li mu liječnici dopustiti nastup na Euru s obzirom na osjetljivu prirodu zadobivenih ozljeda.

Kopirati
Drag cursor here to close