11.4.2024.

Najava premijere: Darko Dodig Dodo otkriva tajne HŠK Zrinjski u svojem novom dokumentarcu

Premijera će se održati 11. travnja 2024. u velikoj dvorani Hrvatskog Doma herceg Stjepan Kosača s početkom u 20 sati. Ulaz je besplatan.
Sport / Nogomet | 11. 04. 2024. u 13:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poznati mostarski producent i društveni kroničar Darko Dodig Dodo odlučio je svoju ljubav prema nogometu i sportu uopće pretočiti u dokumentarni film o Hrvatskom športskom klubu Zrinjski iz Mostara.

Nogomet voli od malih nogu, a poveznica s najvažnijom sporednom stvari na svijetu dvojica su nogometaša - njegov sugrađanin Blaž Baka Slišković i legendarni Argentinac Mario Kempes.

"Ja iskreno nisam neki nogometni fanatik, niti gledam i pratim nešto posebno nogomet, ali jednostavno sam vidio. Zrinjski iz sezone u sezonu osvaja naslove, ne posustaje, igra sve bolje. Iz utakmice u utakmicu, jedan trofej, drugi, Kup, to je bio nešto što me je privuklo. Stavio sam neke stvari na papir, porazgovarao sa sponzorima, s ljudima u klubu i krenuo u realizaciju. Sve je to počelo prije neke tri godine. O Zrinjskom govore poznati i priznati igrači, treneri, novinari s prostora BiH. Ono što je važno spomenuti, ljudi iz kluba ne govore u ovom filmu, jer bi onda to bila neka vrsta samoreklame", kaže u razgovoru za Podcast Bljesak između ostalog Darko Dodig.

"Posebno sam prilikom ovog filma pazio da se ne uđe u neku političku priču, mi znamo da je društvo ovdje zakovano i okruženo politikom. Tako sam ja praveći ta pitanja za moje sugovornike, maksimalno pazio, da niti jedan riječ, niti jedan zarez nema primjese politike.

Premijera će se održati 11. travnja 2024. u velikoj dvorani Hrvatskog Doma herceg Stjepan Kosača s početkom u 20 sati. Ulaz je besplatan.

Kopirati
Drag cursor here to close