Još jedan priznao

Danny Murphy: Bio sam ovisan o kokainu!

"Imao sam čaroliju od kokaina i pušio travu. Piće, mogao sam živjeti bez njega. Nisam bio alkoholičar. Mogao sam sjediti u kući s alkoholom i ne piti ga", riječi su nekadašnjeg finalista Europske lige s engleskim Fulhamom.
Sport / Nogomet | 12. 04. 2024. u 09:22 Robert Rezo

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danny Murphy, nekadašnji igrač Liverpoola, progovorio je o ovisnostima koje su ga pratile nakon nogometne karijere. On je, gostujući nedavno u podcastu Ben Heatha, rekao kako mu se teško bilo naviknuti na život bez nogometa.

"Kada igrate nogomet, adrenalin i dopamin, sve te stvari čine vas naprednim i energičnim", rekao je Murphy i naglasio da s alkoholom ipak nije imao problema.

"Imao sam čaroliju od kokaina i pušio travu. Piće, mogao sam živjeti bez njega. Nisam bio alkoholičar. Mogao sam sjediti u kući s alkoholom i ne piti ga", riječi su nekadašnjeg finalista Europske lige s engleskim Fulhamom.

Smatrao je kako ne može bez kokaina

"Neko sam vrijeme bio [ovisan o kokainu]", rekao je kad su ga upitali o uzimanju droge. "Došao sam do točke kada sam mislio da ne mogu raditi stvari bez toga. Što je bila besmislica, naravno da sam mogao. – počeo je Murphy pa dodao.

"U početku vam to uspijeva, možda ćete to raditi jednom tjedno, dva puta tjedno, dajte si dodatni treći dan. Na kraju se nakupi i uhvati vas."

Upozorio na probleme igrača pri završetku karijere

Umirovio se prije 11 godina i rekao da je počeo dobivati pomoć 2017., kad je zaključio da ima želju biti bolji nego prije. Također je upozorio na posljedice koje prate igrače kada okončaju svoje karijere.

"Znao sam biti očajan. Sada ima puno više pomoći, ali nikada ne možete dobiti sustav siguran od grešaka.“

Danny Murphy je engleski veznjak rođen 1977. godine. Rođen je u Chesteru, a igrao je za brojne engleske klube, od kojih vrijedi izdvojiti sedam godina u Liverpoolu, godinu dana u Tottenhamu te pet sezona u dresu Fulhama. Za seniorsku reprezentaciju engleske nastupio je devet puta i upisao jedan pogodak.

U Premier ligi je sveukupno zabilježio 417 nastupa uz 50 pogodaka. S Liverpoolom je osvojio Liga kup, FA kup i Kup UEFA. Fulhamu je pomogao doći do finala UEFA Europske lige 2010. godine, a karijeru je okončao 2013. godine u Blackburn Roversima. Imao je čast biti kapetan Fulhama i Blackburna.

Kopirati
Drag cursor here to close