Na krovu Europe

Danas deset godina od zadnje utakmice Luke Modrića u dresu Zrinjskog

Sport / Nogomet | 29. 05. 2014. u 11:42 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon osvajanja naslova prvaka Europe, u trenucima najveće sreće, Luka Modrić nije zaboravio spomenuti Zrinjski i vrijeme provedeno u Mostaru, a zanimljivo kako se danas, 29. svibnja, navršava okruglo deset godina od Modrićeve oproštajne utakmice u dresu s lentom.

U povijesnim knjigama mostarskog kluba ostat će zapisano da je upisao 25 službenih nastupa i postigao osam pogodaka, dok je dobrim igrama zaslužio trofej Ultrasa “Filip Šunjić-Pipa”

Ista navijačima mostarskog kluba nije ostala u lijepom sjećanju, tog 29. svibnja 2004. Zrinjski je upisao težak poraz od Željezničara (1:5) – Modrić je bio strijelac za 1:1, no oproštaj “malog genija” je razlog što tu utakmicu navijači Zrinjskog ipak ne pamte po rezultatu, piše danas Dnevni list.

Pišući o Modrićevim počecima hrvatski mediji nerijetko objave veliki broj netočnih informacija vezanih uz njegovu sezonu u dresu Zrinjskog. Jedna od onih koja se uporno ponavlja jest da je Modrića u Zrinjski doveo Stjepan Deverić, a sve kako bi ga pripremio za ono što ga čeka u Dinamu, što niti približno ne odgovara istini.

Istina, tada 17-godišnji Modrić u Zrinjski jest došao na posudbu iz Dinama, ali uoči početka sezone, dok je Deverić Zrinjski preuzeo tek u 6. kolu, naslijedivši momčad od Franje Džidića i Slavena Muse.

Najveće zasluge za njegov dolazak u Mostar imao je Zdenko Džidić, koji je te 2003., kada je Modrić stigao u Zrinjski, bio ključna figura u čelništvu mostarskog kluba. Naime, Modrić je u Zrinjski došao u paketu s Džidićevim sinom Ivicom, Davorom Landekom i Leonardom Barnjakom.

Ovaj posljednji u Mostaru se zadržao samo nekoliko dana, Džidić i Landeka sve do 2008. godine, dok se Modrić vratio u Zagreb nakon samo jedne sezone, iako je, zapravo, trebao biti važan dio momčadi koja će 2005. osvojiti prvu titulu.

Naime, Džidić i društvo željeli su zadržati Modrića još neko vrijeme, Modrić je također bio za ostanak u Zrinjskom, ali je u posljednji trenutak ipak odlučeno da Modrić bude bliže Dinamu te je poslan na posudbu u Inter, podsjeća Dnevni list.

U Zaprešiću se, pak zadržao samo šest mjeseci, zatim je tri i pol godine bio igrač Dinama, od 2008. do 2012. je bio u londonskom Tottenhamu, dok je posljednje dvije sezone član Kraljevskog kluba…

Kopirati
Drag cursor here to close