Dobra atmosfera

Dalić: Željni smo dobrog rezultata

Zlatko Dalić je rekao kako će lakše biti za igrati u Glasgowu po malo hladnijem vremenu, nego što je bilo u Londonu.
Sport / Nogomet | 17. 06. 2021. u 19:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izbornik Zlatko Dalić odgovarao je na pitanja novinara uoči sutrašnje utakmice protiv Češke u Glasgowu na Europskom prvenstvu. Istaknuo je kako Hrvatskoj treba pobjeda da je još više podigne za nastavak prvenstva.

Zlatko Dalić je rekao kako će lakše biti za igrati u Glasgowu po malo hladnijem vremenu, nego što je bilo u Londonu.

''U Londonu je bilo jako teško trčati, stajati i sjediti na klupi. Bit će lakše igrati po ovom vremenu i vremenska razlika je samo sat, nije puno. Danas ćemo napraviti trening u ovo vrijeme koji ćemo igrati i sutra istrčati na teren i dati sve od sebe pa kakvo god vrijeme bude'', rekao je.

Reakcija igrača na treningu nakon poraza protiv Engleza

Istaknuo je kako svaki poraz teško padne svima i ostavi neke posljedice, tako i na Vatrene.

''Iako je poraz od Engleza na Wembleyju, nije to tako lako sve skupa podnijeti. Znamo da je još uvijek sve u našim rukama. Imamo dobru atmosferu i željni smo dobrog rezultata. Jedan dobar rezultat nam je nasušno potreban da nas još više podigne. To očekujem od sutrašnje utakmice'', naglasio je.

Naglasio je kako je optimist, ali zbog utakmice s Engleskom i s Belgijom gdje su Vatreni bili ravnopravni s najboljim momčadima na svijetu.

''Nedostajala nam je igra prema naprijed. Ona je bila slaba, loša-preslaba. Nadam se da ćemo to sutra popraviti. To je recept i ukoliko ne uspijemo popravit igru prema naprijed nećemo dobro proći. Pokušat ćemo staviti malo ofenzivniju ekipu, malo ofenzivniji način igre. Probati više dubinskih lopti, okomitih lopti, utrčavanja u prazan prostor i igra preko bokova te igrati 1 na 1. Toga je dosad bilo premalo. S te strane ćemo neke stvari promijeniti. Svi su dečki zdravi, osim Borne Barišića koji je ostao u Hrvatskoj zbog tegobe radi koje nije spreman''.

O igri Češke

''Odlično izlaze iz bloka sa 6-7 igrača u fazu napada. Imaju podršku vezne linije, pogotovo desnog braniča Shoufala koji se ubacuje iz drugog plana. Tu je njihova moć i snaga. Mi se tu moramo suprotstaviti. Moramo ući u završnicu s više igrača'', naglasio je.

Atmosfera u svlačionici

Zlatko Dalić je rekao kako svaki poraz načne i malo poremeti, što je normalno.

''Nama treba pobjeda kako bi nam dala snagu i energiju. Dečki su svjesni da nam treba pobjeda, neće biti lako, ali smo puni samopouzdanja'', rekao je.

Nakon što je u Londonu bilo svega nekoliko stotina hrvatskih navijača, na Hampden Parku će ih biti još manje zbog strogih epidemioloških pravila kod ulaska u Škotsku.

''Mi smo zaista u teškoj situaciji. Igramo na gostovanju, bez navijača. Tako se poklopilo. Mi smo bez navijača u velikom minusu, oni nam nedostaju. Ali nema alibija, sutra morao istrčati i napraviti dobar rezultata'', zaključio je, prenosi HRT.

Kopirati
Drag cursor here to close