Neće Orlove

Dalić: Srbe nisam želio na Euru, ne želim ih ni sada

Hrvatski izbornik Dalić dao je intervju za srpski Informer gdje je otkrio kako ne bi želio dvoboj Vatrenih i Srbije u eventualnim dodatnim kvalifikacijama. Naime, i Hrvatska i Srbija u zadnjem kolu odlučuju o svojoj konačnoj poziciji u skupinama...
Sport / Nogomet | 14. 10. 2021. u 14:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Hajdemo prvo razmišljati kako da odemo izravno. Nas čeka utakmica s Maltom u gostima, pa s Rusijom kod kuće i s dvije pobjede ćemo se plasirati izravno na Mundijal", rezonira Dalić nakon pitanja srpskog novinara.

"Srbija može pobijediti Portugal u Lisabonu i ja joj to iskreno želim. Nije to nemoguće. Ako bi se, ipak, našli u baražu, onda ne bih volio da se sretnu Hrvatska i Srbija. Da je Srbija izbacila Škotsku u baražu za prethodno Europsko prvenstvo, onda bismo bili zajedno u skupini. I tad sam navijao da ne dođe do tog susreta, jer mi je lakše bilo nositi se sa Škotskom", rekao je Dalić.

"Srbija ima sjajne igrače koji nastupaju za odlične klubove. Puno ih je iz vrha europskog nogometa i ne bi bilo lako pobijediti ih. Play-off je kompliciran i sve staje u te dvije utakmice pa je pritisak ogroman. Uz to, treba uložiti i dodatnu energiju da sve ostane u sportskim okvirima. Da ne ulazimo u detalje, ali zbog povijesti odnosa naše dvije zemlje je uvijek prisutan i dodatni naboj. Sportaši smo i zanima nas samo sportska strana, a strogo nogometno gledano, bilo bi teško protiv Srbije na terenu", smatra hrvatski nogometni izbornik.

Dalić je otkrio kako prati sprsku reprezentaciju, a posebno je izdvojio dva igrača Aleksandra Mitrovića i Matiju Nastastića.

Kopirati
Drag cursor here to close