Dvije, tri

Dalić promijenio sastav za večerašnju utakmicu u odnosu na Dansku

U obrani će tako biti čak tri promjene, u napadu dvije.
Sport / Nogomet | 25. 09. 2022. u 17:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zlatko Dalić odlučio je poprilično promijeniti sastav za večerašnju utakmicu protiv Austrije, u odnosu na okršaj s Danskom.

U obrani će tako biti čak tri promjene, u napadu dvije.

Izbornik daje šansu Dejanu Lovrenu koji će večeras protiv Austrije igrati od prve minute. Lovren i Gvardiol činit će stoperski tandem, to je jedna od promjena u odnosu na prvi susret s Danskom u Zagrebu. Na desnom beku trebao bi startati Josip Stanišić umjesto imenjaka Juranovića, a na lijevom Borna Barišić umjesto Borne Sose.

Josip Šutalo ima problema s gležnjem, iako su prvo iz reprezentacije govorili da se ne radi o ozljedi, i prema nije ništa strašno, kako će reći sada, ipak ga neće staviti u početnu postavu. Za Martina Erlića kojeg dugo muči mišić zadnje lože kazao je da ne želi s njima riskirati. Očekuje se da bi tijekom utakmice mogao dati i šansu Domagoju Vidi, što bi mu bio stoti nastup za Vatrene.

No, osim u obrani izbornik mijenja i u napadu. Andrej Kramarić i Mario Pašalić ovaj put neće startati, centarfor će biti Ante Budimir, dok će na desnoj strani krenuti Nikola Vlašić. Vezni red Modrić, Brozović i Kovačić ostaje isti, a starta i Ivan Perišić na lijevom krilu, prenosi jutarnji hr.

Dalić je na treningu isprobao više varijanti, nešto je i skrivao od očiju Austrijanaca jer zapravo nije mogao imati pravi taktički trening zbog kratkog razdoblja između utakmice s Danskom i ove.

 

Kopirati
Drag cursor here to close