Prijem kod gradonačelnika

Dalić postaje počasni građanin Livna

Dalić je zahvalio Gradu Livnu na spektakularnom dočeku koji, kako je rekao, pokazao pravu sliku Livna i Livnjaka kao domaćina.
Sport / Nogomet | 26. 07. 2018. u 13:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradonačelnik Grada Livna Luka Čelan upriličio je svečani prijem izborniku Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatku Daliću.

Bila je to prigoda razmijeniti dojmove nakon veličanstvenog skupa dočeka izbornika na stadionu Zgona pred nekoliko tisuća stanovnika iz gradova diljem Bosne i Hercegovine kao i Republike Hrvatske.

Dalić je zahvalio Gradu Livnu na spektakularnom dočeku koji, kako je rekao, pokazao pravu sliku Livna i Livnjaka kao domaćina.

''Livno je pokazalo dostojanstvo i ono što mi stalno govorimo da smo mi ponosni ljudi to smo i pokazali. Ne znam da li sam mogao očekivati i doživjeti nešto bolje u životu pogotovo za mene koji sam odavde potekao. Ja sam stalno ponavljao da nikad nisam zaboravio od kud sam krenuo i gdje sam počeo i nikad se nisam sramio reći da sam Livnjak i da sam rođen u Livnu i da je to moj grad. Bilo je u Hrvatskoj puno dočeka. Svaki je bio veličanstven ali ovaj u Livnu je za mene bio posebno emotivan jer je moj grad, moje rodno mjesto i ovo što sam doživio zauvijek ću pamtiti'', kazao je Dalić i dodao: ''Hvala gradonačelniku na prijemu i na sudjelovanju Grada u organizaciji veličanstvenog dočeka''.

Gradonačelnik Čelan je izrazio svoje zadovoljstvo činjenicom da se sa skupa u Livnu prije svega, dostojanstvenim ponašanjem, poslala predivna slika u svijet kojom se pokazalo jedinstvo i ponos.

''Ovaj prijem je prigoda u kojoj još jednom želimo zahvaliti izborniku Daliću na svemu što je napravio, na osvojenom povijesnom rezultatu ali i s druge strane zahvaljujemo mu što je mnogo toga učinio kad je u pitanju promocija našeg grada. Sigurno da svi trebamo biti ponosni što imamo takvog čovjeka koji se ne stidi kazati odakle potječe i što je u vrlo kratkom roku uspio napraviti takav svjetski rezultat'', kazao je gradonačelnik Čelan.

Na prijemu je bilo riječi i o ostvarivanju buduće poslovne suradnje u koju bi bili uključeni i drugi poznati Livnjaci ne samo s područja sporta nego i drugih segmenata društva. Zajedničkim snagama uz inicijativu Grada Livna ta suradnja će se pokušati konkretizirati u što skorijoj budućnosti.

 Također je bilo riječi i o gradonačelnikovoj inicijativi da se Zlatko Dalić proglasi počasnim građaninom grada Livna, a prigoda za uručenje toga priznanja bit će Dan grada u rujnu mjesecu.

Gradonačelnik Čelan je prigodom svečanog prijema izborniku Daliću na dar uručio sliku s motivima livanjskih divljih konja, akademskog livanjskog slikara Ivice Vlašića, navedeno je na stranici Općine Livno.

Kopirati
Drag cursor here to close