HNS

Smjene nema - Dalić otkrio razloge loših igara

Dalić je priznao da je bio zatečen kako su slabo odigrali.
Sport / Nogomet | 23. 10. 2023. u 13:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, Zlatko Dalić, podnio je izvještaj Izvršnom odboru HNS-a na sjednici u Vodicama koji je jednoglasno prihvaćen.

Kako su objavile Sportske novosti, izbornik je oko pola sata govorio o neuspješnoj akciji Vatrenih u listopadu i odgovarao na pitanja članova Izvršnog odbora koja su uglavnom zapravo bila podrška i mobilizacija.

Dalić je kao glavne razloge loših igara i rezultata naveo izostanak petorice napadača zbog ozljeda te što on nije prepoznao neke opasnosti na vrijeme, specijalno naglasivši lošu formu Marcela Brozovića i Mateo Kovačića.

Dalić je priznao da je bio zatečen kako su slabo odigrali. Upravo je vezni red označio kao najveću snagu, a u ovom slučaju generator probleme naše nacionalne vrste.

Izbornik je u izlaganju članovima nogometna Vlade kojom predsjeda Marijan Kustić rekao kako je plasman na Europsko prvenstvo imperativ i treba sve učiniti da ga se izbori, ali dakako nije obećao da će se Hrvatska plasirati jer to nitko ne može obećati.

Prvi je zadatak dobiti Latviju i Armeniju, a potom će se vidjeti hoće li Wales kiksati i je li to dovoljno. Dalić je i članovima Izvršnog odbora, kao i ranije javno, najavio da će za utakmice koje dolaze pozvati neke nove igrače i to u prvom redu iz HNL-a. U nedjelju je u tom kontekstu bio u Puli gdje je gledao susret Istra 1961 – Rijeka, ali izbornik nije kazao o kojim se igračima radi.

Sjednica je protekla mirno, u konstruktivnom tonu, izbornik koji ima ugovor do 2026. godine dobio je podršku za svoj rad, završilo je s vjerom da će Hrvatska igrati u Njemačkoj, navode Sportske novosti.

Kopirati
Drag cursor here to close