Nije oduševljen

Dalić otkrio: Imali smo problema prije utakmice

"Moramo biti i zadovoljni s bodom protiv Rusije, ali neće biti lako, grupa je teška i izjednačena. Nas očekuju dvije teške utakmice. Strateški gledano, jedan bod protiv Rusije u gostima je dobar", kazao je Dalić.
Sport / Nogomet | 02. 09. 2021. u 09:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić na konferenciji za medije nakon remija s Rusijom u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine ustvrdio je da je zadovoljan s igrom, ali ne i bodom, jer su Vatreni zaslužili i pobijediti.

"Pa kad osvojiš bod u gostima protiv ekipe koja ti je najveći favorit i kandidat za prvo mjesto, onda trebaš biti zadovoljan. Međutim, ja sam zadovoljan s igrom, s onim što je bilo na terenu, osim s rezultatom. Mislim da smo imali kontrolu utakmice i dominirali, ali nismo uspjeli dati gol, nismo uspjeli šansu pravu za postići gol i s tim nisam zadovoljan, ali u globalu moram pohvaliti svoje igrače da su pokazali gard i karakter na terenu, da su igrali dobro. Imali smo puno problema prije utakmice, vi znate da smo mi skupiti tek, jučer smo odradili jedan, jedini trening, da smo na zagrijavanju ostali bez stopera, morali smo ga prisilno zamijeniti. I s tim bodom idemo dalje", kazao je Dalić. 

Komentirao je i odluke ruskog izbornika Valerija Karpina, prenosi HRT.

"Karpin je napravio jedno iznenađenje, nismo očekivali da će Mirančuk biti u napadu kao špica, očekivali smo Smolova. Rusija je odigrala dobru i borbenu utakmicu, nije popuštala, mislim da je ruski izbornik dobro složio reprezentaciju", rekao je Dalić pa ponovio svoju računicu:

"Po našoj računici, nama treba 20, 21 bod za biti prvi u grupi. Naravno da treba osvajati bodove što više i čim prije. Moramo biti i zadovoljni s bodom protiv Rusije, ali neće biti lako, grupa je teška i izjednačena. Nas očekuju dvije teške utakmice, problem nam je što putujemo i ne možemo se odmoriti. Strateški gledano, jedan bod protiv Rusije u gostima je dobar", dodao je Dalić.

Rekao je Dalić da su im "naši Rusi" pomogli da stvore dobru sliku o reprezentaciji.

"Nije bilo nepoznanica, sve smo znali, oni su se aktivno uključili. Pripremali smo se 15 dana, a Ćorluka i Olić odradili su najveći dio posla, upozorili su igrače na to kako Rusi igraju. To je bilo lakše nego da sam ja to sve radio. Odradili su dobar posao, ali nismo uspjeli pobijediti", zaključio je Dalić.

Kopirati
Drag cursor here to close