Kvalifikacije za EURO

Dalić objavio popis: Modrić ostaje, nema Livaje

Glavne su to novosti s novog popisa hrvatskog izbornika Zlatka Dalića u nastavku kvalifikacija za EURO.
Sport / Nogomet | 21. 08. 2023. u 13:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Luka Modrić ostaje kapetan hrvatske reprezentacije i igrat će za Vatrene na Euru 2024. godine, a Marko Livaja neće sudjelovati u novoj akciji hrvatske reprezentacije koja igra s Latvijom na Rujevici 8. rujna te gostuje u Jerevanu kod Armenije tri dana kasnije.

Glavne su to novosti s novog popisa hrvatskog izbornika Zlatka Dalića u nastavku kvalifikacija za EURO.

Podsjetimo, Livaja je u lipnju vlastitom odlukom napustio kamp Vatrenih na Rujevici nakon što je na treningu trpio uvrede s tribina i zakačio se s navijačima te očito procijenio da nakon toga nije dobio dovoljno jaku podršku reprezentacije.

Nešto manje od tri mjeseca kasnije je izgleda ipak prerano da se zvijezda Hajduka vrati na lice mjesta u nacionalnom dresu, pogotovo što jedan dio navijača Rijeke ne zaboravlja što je sve Livaja tamo radio u bijelom dresu, prenose Sportske novosti

Popis pozvanih igrača za utakmice protiv Latvije i Armenije:

Vratari: Dominik Livaković, Ivica Ivušić, Nediljko Labrović

Obrambeni: Domagoj Vida, Borna Barišić, Josip Juranović, Joško Gvardiol, Borna Sosa, Josip Stanišić, Josip Šutalo, Martin Erlić

Vezni: Luka Modrić, Mateo Kovačić, Marcelo Brozović, Mario Pašalić, Nikola Vlašić, Lovro Majer, Luka Ivanušec

Napadači: Ivan Perišić, Andrej Kramarić, Bruno Petković, Petar Musa, Matija Frigan

Pretpozivi: Dominik Kotarski, Duje Ćaleta-Car, Jakov Medić, Nikola Moro, Martin Baturina

A Luka Modrić je lijepa priča ove reprezentacije. Kapetan se nakon Lige nacija nije izjasnio o svojoj budućnosti, iako su tada mnogi ispitivali hoće li se oprostiti ili završiti još jedan ciklus, budući da je kvalifikacije za Euro već započeo u ožujku.

166 nastupa

U međuvremenu utihnule su i špekulacije, i sada je sve jasno. Luka ostaje, što je najljepša vijest za Hrvatsku, jer on je i dalje svjetska klasa, potreban je ekipi i kao igrač i kao lider, a za njega neće biti ništa novo što će još jedan rođendan (9. rujna) proslaviti s kolegama iz državnog sastava. S 38 godina Luka je hrvatski broj 1.

Realova desetka potpisala je ugovor s Kraljevskom klubom do ljeta 2024. godine, nakon toga je Euro u Njemačkoj, hoće li to biti kraj natjecanja na najvišoj razini tek će se vidjeti.

Luka ima 166 nastupa za nacionalnu vrstu u kojima je dao 24 pogotka, za A reprezentaciju igra od 1. ožujka 2006. godine.

Njegov nastavak igranja za Hrvatsku ujedno održava dimenziju ekipe od koje očekujemo da što bezbolnije izbori Euro, da ne odlučuje u posljednjem kolu. Hrvatska s Lukom i jednom bez njega neće biti ista.

Koliko god vjerujemo u naše talente. Mladim igračima uvijek treba vremena, čak i ako su vrlo kvalitetni, da počnu raditi velike stvari.

Što se tiče samih kvalifikacija, Vatreni su u prva dva nastupa osvojili četiri boda remijem s Walesom i pobjedom nad Turskom, no kako su rivali u skupini odradili više utakmica na ljestvici su tek treći jer Turska ima devet bodova iz četiri utakmice, a Armenija je druga sa šest iz tri. Dva najbolja idu na EP, s dvije pobjede napravili bi u sljedećim danima veliki posao.

Kopirati
Drag cursor here to close