Prve izjave

Dalić: Nisam dugo razmišljao o ponudi da preuzmem reprezentaciju

"Ne bojim se izazova i vjerujem u ove dečke. Znam da situacija nije sjajna i da atmosfera oko reprezentacije nije dobra. No, ne želim gledati u prošlost nego se želim okrenuti utakmici protiv Ukrajine, kazao je Dalić
Sport / Nogomet | 07. 10. 2017. u 18:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novi izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić istaknuo je u subotu da nije dugo razmišljao kad mu je ponuđeno da preuzme kormilo "Vatrenih", te da se ne boji izazova.

 "Nisam dugo razmišljao, ne bojim se izazova i vjerujem u ove dečke. Hvala HNS-u na ukazanom povjerenju, a ja sam spreman za izazov koji nas čeka. Znam da situacija nije sjajna i da atmosfera oko reprezentacije nije dobra. No, ne želim gledati u prošlost nego se želim okrenuti utakmici protiv Ukrajine, samo me to zanima", kazao je Dalić uoči leta za Kijev.

 Reprezentacija je u subotu poslijepodne otputovala u Ukrajinu na posljednji kvalifikacijski dvoboj za SP 2018. i malo je vremena za pripremu utakmice.

 "U ova dva dana pokušat ćemo napraviti što je moguće više sa svim igračima, razgovarat ću s njima i pripremiti ih najbolje što mogu. Pokušat ćemo se posložiti, pronaći onaj 'klik' koji nam treba. Kvaliteta postoji, samo je treba probuditi. Znam da možemo uspjeti, ne bih se prihvatio ovog posla da ne vjerujem u dečke i da ne vjerujem u svoj rad", rekao je Dalić.

 Hrvatskoj za izravan plasman na Svjetsko prvenstvo u Rusiju treba pobjedu u Kijevu, uz uvjet da Island ne pobijedi Kosovo, dok je za drugo mjesto i mogući plasman u doigravanje, koje je na rasporedu u studenome, našoj reprezentaciji dovoljan i bod na gostovanju u Ukrajini, prenosi Hina.

"Naši igrači igraju pred punim stadionima iz tjedna u tjedan, tako da im atmosfera u Kijevu sigurno neće biti opterećenje. Pun stadion može biti samo dodatni izazov, a u prvih 10 ili 15 minuta treba izdržati pritisak, zadržati stabilnost i mirnoću, a nakon toga moramo zaigrati svoju igru. Cilj nam je preuzeti kontrolu nad utakmicom", najavio je novi izbornik.

Kopirati
Drag cursor here to close