Nakon Belgije

Dalić: "Neke stvari mi se ne sviđaju, ali to ćemo riješiti u svlačionici"

Dalića su zasmetale određene stvari o čemu nije htio detaljnije pričati pred kamera već je najavio da će to riješiti s igračima.
Sport / Nogomet | 07. 06. 2021. u 00:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Twitter / Zlatko Dalić

Zlatko Dalić očito je imao razloga za zadovoljstvo unatoč porazu Vatrenih od Belgije u generalnoj probi za Euro 2020.

Za Dnevnik Nove TV hrvatski je izbornik kazao je ova utakmica donijela optimizam njegovom stožeru.

"Igrali smo dobru utakmicu, kvalitetnu, s vrlo jakim protivnikom, bili smo ravnopravni. Primili smo gol koji se nije smio dogoditi. Možda smo bili preslabi prema naprijed, nismo stvorili dovoljno šansi. Bili smo dobri, kompaktni, puno bolji nego prije i ovo me ohrabruje."

Ipak, Dalića su zasmetale određene stvari o čemu nije htio detaljnije pričati pred kamera već je najavio da će to riješiti s igračima.

"Imamo neke stvari još popraviti i porazgovarati. Pogotovo oko nekih stvari koje mi se ne sviđaju, ali to ćemo riješiti u svlačionici. Moramo biti svi zajedno kompaktni, nema tu puno priče i razgovora, moramo igrati ono što se dogovorimo", zagonetno je poručio hrvatski izbornik.

Deficit u napadačkim akcijama bio je uočljiv čak i manje vještim promatračima.

"Moramo imati više okomitih paseva, moramo više puta šutirati prema golu i ući s više igrača u završnicu. Tu smo malo u deficitu, tu je jedan problem kojeg moramo ispraviti u ovih pet-šest dana. Bili smo dosta angažirani i dosta smo trčali, ali na to nas je prisilio protivnik", istaknuo je Dalić.

O samoj utakmici Engleska - Hrvatska, Dalić je kratko rekao:

"Englezi će sigurno biti vrlo agresivni, pogotovo u početku utakmice, mi se moramo obraniti."

Ono što je Dalić protiv Belgije 'dobio' je Joško Gvardiol. Mladi branič Leipziga pokazao je znatno veću kvalitetu u igri u odnosu na Bornu Barišića, kojeg je zamijenio na poluvremenu.

Kopirati
Drag cursor here to close