Patnja Vatrenih

Dalić: "Morao sam uvesti igrače koje nisam planirao da riješe utakmicu"

Hrvatska je nakon muke s Maltežanima ipak na kraju slavila s 3:0. Susret je komentirao izbornik Zlatko Dalić. Riječ su dobili i Ivan Perišić te Josip Brekalo.
Sport / Nogomet | 30. 03. 2021. u 23:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Twitter / Zlatko Dalić je i dalje ovisan o Luki Modriću

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić komentirao susret s Maltom u kojem su se Vatreni mučili sat vremena, da bi na kraju ipak uvjerljivo slavili.

"Prvi smo u grupi. Ništa nas nije išlo zadnjih dana i puno smo se mučili. Očekivali smo više od šest bodova, ali što je tu je. Danas je utakmica bila takva kakva je. Pokušali smo sa svježim igračima pa sam opet morao uvesti igrače koje nisam planirao da riješe utakmicu. Bit će to puno bolje i na većem nivou u budućnosti. Mora biti bolje i kvalitetnije. Znam da nas čeka puno posla i rekao sam im da se odmore za Euro. Danas smo vidjeli što može, a što ne", rekao je Dalić.

Osvrnuo se još i na situaciju u grupi.

"Nikome nije lako odigrati tri utakmice u sedam dana. To je jedan težak ritam. Pokazalo se da je svima teško. Mi ćemo biti prvi u grupi i idemo na Svjetsko prvenstvo.", zaključio je hrvatski izbornik.

Ivan Perišić i Josip Brekalo, strijelci na ovoj utakmici, također su se osvrnuli na utakmicu protiv Maltežana.

"Mislim da nema straha za nas kada dođe turnir, pogotovo Euro. Odmorit ćemo se od klupskih obaveza i ne bojim se za lipanj. Problem je uvijek ovaj period tijekom sezone i prije početka i to moramo izvući. Sada se opet okrećemo klubovima, a druge ne smijemo gledati, već samo sebe i osvojiti što više bodova",  rekao je Perišić.

"Pobijedili smo možda i teže od očekivanog. Prvo poluvrijeme nismo našli rješenja da dođemo do njihovog gola, ali znali smo da oni to ne mogu pratiti 90 minuta. Krenuli smo u visokom ritmu, napali njihov gol i tri boda su tu", izjavio je Josip Brekalo.

On ukazuje na jednu slabu točku Vatrenih.

"Moje mišljenje je da nemamo rješenja protiv ekipa koje se povuku i brane. Mislim da moramo biti raznovrsniji, s više ideja prema golu. Slovenija nas je iznenadila pa se uvukla neka nervoza. Utakmica protiv Cipra je bila slična današnjoj, nismo imali mnogo rješenja, ali evo, pobijedili smo zadnje dvije utakmice i na kraju smo prvi u grupi".

Kopirati
Drag cursor here to close