Kvalifikacije EURO 2024.

Dalić danas objavljuje popis

Vatreni su u rujnu bili pravi i logično je da stožer računa na provjerenu ekipu.
Sport / Nogomet | 25. 09. 2023. u 10:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zlatko Dalić danas objavljuje popis igrača za dvije listopadske kvalifikacijske utakmice za Europsko prvenstvo 2024. godine s Turskom u Osijeku 12. i Walesom tri dana kasnije u Cardiffu.

Bez Perišića

Dok se čeka odluka UEFA-e vezana za navijače, izbornik rješava kadrovska pitanja, pritom ima posla jer zbog ozljede Ivan Perišić mu nikako ne može biti na raspolaganju, a kako sada stvari stoje niti Luka Ivanušec neće biti na terenu u ta dva ogleda.

Trener Feyenoorda Arne Slot kazao je kako se u klubu potajno nadaju da će se vratiti utakmicama nakon reprezentativne stanke. Radi se o uganuću gležnja.

Moguće je da Dalić stavi Ivanušeca na popis pa da se za dva tjedna kad je okupljanje momčadi vidi točno kako je, no u svakom slučaju mora razmišljati o igri bez njega, kao i Perišića, a od prije na lijevom krilu nema ni Oršića, dok odavno ne zove Rebića.

Izbornik ima svoj kadar i u njemu neće biti većih intervencija, a njegova najava kako Marku Livaji vrata nisu zatvorena te će s njim porazgovarati ostala je u zraku jer nakon toga nikakvih vijesti o tome nije bilo te je po pitanju Livaje sve ostalo otvoreno.

Provjerena ekipa

Vatreni su u rujnu bili pravi i logično je da stožer računa na provjerenu ekipu, prenosi Sporske novosti

To su vratari Livaković, Ivušić i Labrović, obrambeni igrači Juranović, Stanišić, J. Šutalo, Gvardiol, Erlić, Vida, Sosa i Barišić, veznjaci Brozović, Modrić, Kovačić, Majer, Vlašić i Mario Pašalić te napadači Kramarić, Petković i Musa.

U rujnu su još bili Perišić, Ivanušec i Frigan. Moguće je da Frigan ostane, ili da se vrati Beljo, a tko bi mogla biti nova imena?

Kako je problem s lijevim krilom opcija je da bi Dalić mogao zvati Brekala ili Pjacu, iako je on tek počeo igrati nakon rupe u kojoj je bio, a potencijalno varijanta za desnu stranu bi mogao biti Marco Pašalić koji se dosad nije našao u izbornikovim planovima.

No, s kime će točno popuniti listu objavit će tijekom ponedjeljka na web stranici HNS-a.

Kopirati
Drag cursor here to close