"Svaka utakmica nam je važna"

Dalić: Budimir je neupitan, Livaković spreman, a stiže i Perišić

"Budimir je neupitan, on će imati svoju šansu, dat ćemo šansu svima i rasporediti minutažu", kazao je Dalić.
Sport / Nogomet | 18. 03. 2024. u 11:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ove subote, a ne petka kako je prvotno najavljeno, igra se u Kairu utakmica Hrvatska - Tunis na prijateljskom turniru koji se od 23. do 26. ožujka održava u Egiptu.

Izbornik Zlatko Dalić govorio je o tome na konferenciji za medije, piše Gol.hr

Livaković je spreman

''Pred nama su dvije prijateljske utakmice, jedan turnir koji ćemo iskoristit za druženje i pripremu onoga što nas čeka na Euru. Sada su dva prvenstva u završnoj fazi, veliki je pritisak na našim igračima, mislim da će im ovo dobro doći. Napunit će baterije'', rekao je u uvodu izbornik i odmah najavio nešto lošije vijesti.

''Doći će do promjena, ozlijedili su se Šutalo i Baturina, doći će u Zagreb napraviti preglede, a naša ekipa će ocijeniti u kakvom su stanju. Nećemo forsirati, ako ima ikakvih problema, oni će se vratiti u klubove, a tijekom dana ćemo pozvati jednog ili dva igrača da se priključe ekipi''.

Sve je, naravno, zanimalo što je s Dominikom Livakovićem koji je u nedjelju napadnut na utakmici u Turskoj.

''Čuli smo se mi iz stožera s njim. Javio se da je dobio udarac, ali da je spreman, ništa strašno. Ružno je izgledalo, ali on je tu i danas dolazi".

I Perišić stiže na okupljanje

Je li Budimir svojom formom zaslužio startno mjesto na utakmici protiv Tunisa?

''Budimir je svojom formom, igrom i golovima vratio u reprezentaciju, svojim golom nas je odveo na Euro. Veseli me forma, on u španjolskom prvenstvu zabije 15 golova, igra dobro, konstantno. On je zavrijedio da bude u reprezentaciji, veseli nas da svojim golovima pomažu klubu i reprezentaciji. Budimir je neupitan, on će imati svoju šansu, dat ćemo šansu svima i rasporediti minutažu".

Bilo je dosta problema i promjena vezanih za ovaj turnir.

''Imali smo taj jedan prvi plan da bude Adu Dhabi, to se promijenilo ne našom odlukom nego višom silom. Tako smo produljili ostanak u Zagrebu na još tri dana. Nova lokacija je možda i bolja, više nogometna. Vjerujem da će biti bolja atmosfera, stadioni na kojima će se igrati su sjajni. Ja sam rekao da idemo na neko druženje i opuštanje, no nećemo zanemariti rezultat. Svaka utakmica nam je važna. Protiv Tunisa smo u Varaždinu izgubili, evo šanse za revanš. Dat ćemo svoj maksimum, idemo pobijediti obje utakmice, ali želim da atmosfera bude drugačija".

Ima li novosti o Ivanu Perišiću i njegovom povratku?

''Ivan je s nama, doći će na okupljanje, bit će s nama do četvrtka. Želimo vidjeti njegovo stanje, znamo kakvo je stanje, ide na bolje. One ne smije žuriti, znam kakva je njegova emocija za Hajduk i reprezentaciju, ali on mora biti oprezan. Imali smo dosta primjera, on to sve skupa zna, neće igrati dok ne bude potpuno spreman. O detaljima, terminima ne mogu govoriti, nisam stručan za to, ali on ne smije žuriti. Očekujem ga u lipnju, da odigra neku utakmicu, a mi smo bez Perišića znatno slabiji. Željno ga iščekujem, molit ću ga da u svemu bude racionalan i da ne žuri. Ako on nije na top nivou, nećemo ga vući u Egipat".

Kopirati
Drag cursor here to close