Naredne četiri godine

Dalibor Drlje imenovan predsjednikom Odbora za medije Nogometnog saveza

Sport / Nogomet | 24. 08. 2017. u 13:59 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na današnjoj sjednici Izrvsnog odbora Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine Dalibor Drlje, bivši nogometni sudac, novinar, urednik i savjetnik bivšeg predsjednika Vlade HNŽ imenovan je za predsjednika Odbora za medije Nogometnog saveza.

Drlje, koji je danas savjetnik ministra Slađana Bevande, u Ministarstvu unutarnjih poslova HNŽ-a i delegat na nogometnim utakmicama, će ovu dužnost obnašati naredne četiri godine rotirajući se s ostala dva dopredsjednika.

''Potvrđeno mi je da sam imenovan za predsjednika Odbora za medije Nogometnog saveza na današnjoj sjednici. Ja kao i svi ostali čalnovi odbora ćemo preuzeti dužnost nakon sedmog kola Premijer lige.  Velika čast i zadovoljstvo mi je što mi je pripala ova dužnost, cijeli život sam u nogometu i sportu, a i dan danas sam delegat na nogometnim utakmicama. Paralelno sam se bavio medijskim poslom i mislim da mogu puno dati i učiniti u ovom poslu. Ovom prilikom posebno bi se zahvalio Ivanu Beusu, dopredsjedniku NS BiH, koji me je i predložio'', rekao je Drlje za Bljesak.info.

Inače, nadležnost i zadaci Odbora za medije su da prati odredbe svih za NS BiH relevantnih propisa, pravilnika i dokumenata koje izdaju nadležni organi, a odnose se na informisanje javnosti.

Ima dužnost pratiti i proučavati razvoj odgovarajućih medijskih alata i tehnologija i izrađuje vlastite predloge pravila i propisa o prenošenju informacija i korištenju medija za nadležne organe NS/FS BiH i njegove asocijacije i klubove članove, u okviru nadležnosti NS/FS BiH, te ocjenjuje adekvatnost različitih medija za promoviranje nogometne igre i efikasno prenošenje relevantnih informacija o nogometu i za nogomet.

Ovaj odmor ima dužnost pratiti prakse i ponašanje svih odgovornih tijela i pojedinaca u okviru NSBiH, u smislu njihovih obveza da poštuju moderne medijske standarde i propise radi sprječavanja eventualnih dezinformacija, o svim akterima nogometne igre i natjecanja.

Odbor treba pratiti i medijsko izvještavanje o ponašanju, fer pleju, moralu i društvenoj odgovornosti svih aktera nogometne igre i natjecanja.Ovaj odbor je nadležan i za sva ostala pitanja u skladu s odlukama Izvršnog odbora NS BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close