Maksimir

Cvitanović naslijedio Peteva: Sjećate se njegovog 'trenutka slave'?

Sport / Nogomet | 13. 07. 2017. u 11:21 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dinamo ima novog trenera. Bivši hrvatski nogometni reprezentativac, 42-godišnji Mario Cvitanović, na modroj ć klupi zamijeniti Bugarina Ivajla Peteva. 

Petev je na klupi Dinama izdržao manje od godinu dana, ali loši prošlogodišnji rezultati i prekid Dinamove 11-godišnje dominacije u domaćem prvenstvu, već su ranije bugarskog stručnjaka doveli na rub smjene. Međutim, Petev se ipak zadržao na klupi, odradio i pripreme s momčadi za novu sezonu, ali je dva dana uoči njezina početka postao bivšim trenerom.

Njegov nasljednik Mario Cvitanović, osim što je bivši igrač Modrih s više od sto nastupa u Dinamovom dresu, potpisnik je najboljeg rezultata juniorske momčadi, koje je pod njegovim vodstvom stigla do četvrtfinala Lige prvaka, ali je zbog proceduralne pogreške i nastupa igrača koji na to nije imao pravo izgubila priliku nadmetati se s Barcelonom za plasman među četiri najbolje momčadi, podsjeća Hina. 

No, sjećate li se Cvitanovićevog 'trenutka slave', uspomene koju mu je 2006. na gostovanju Dinama kod Arsenala poklonio nogometni umjetnik Robin van Persie? 

Trenutak magije Nizozemca, na koju bi pao i bolji igrač od Marija Cvitanovića, pogledajte na 4 minute i 10 sekundi...

Bude li ovako vodio Dinamo, u Rijeci ne moraju strahovati za obranu titule. 

Kopirati
Drag cursor here to close