23 godine

Crvena zvezda obilježila godišnjicu osvajanja titule prvaka svijeta

Sport / Nogomet | 08. 12. 2014. u 13:59 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometni klub Crvena zvezda obilježio je danas koktelom na Marakani 23 godine od osvajanja titule prvaka svijeta pobjedom u finalu Interkontinentalnog kupa u Tokiju nad čileanskom ekipom Colo-Colo.

Crveno-bijeli su 8. prosinca 1991. godine kao prvaci Europe svladali prvaka Južne Amerike s 3:0, dva pogotka postigao je Vladimir Jugović, a jedan Darko Pančev. Veći dio utakmice Zvezda je odigrala sa 10 nogometaša zbog crvenog kartona koji je dobio kapetan Dejan Savićević, podsjeća Tanjug.

Trener ekipe koja je podigla trofej Vladica Popović rekao je da mu je bila čast i privilegija da s klupe predvodi crveno-bijele do najvećeg uspjeha u povijesti.

"Uobičajeno je da se već dugi niz godina okupljamo i evociramo uspomene na današnji dan. Za sve one kojima je Zvezda u srcu, dva puta godišnje raduje sjećanje kada su osvojene dvije najvrednije titule, Tokio i Bari", rekao je Popović na stadionu Zvezde gdje je organiziran prigodan koktel.

On je istaknuo da pobjeda nad čileanskim timom nije dolazila u pitanje, usprkos problemima u zemlji.

"Bili smo svi kao jedan, ne smijemo da zaboravimo građanski rat i krvavi sukob i da smo u takvim okolnostima odoljeli svim pritiscima. Poslije 23 godine, s ove točke mirnije gledam na sve to", rekao je Popović, javio je Tanjug.

Kopirati
Drag cursor here to close