1/1

Crna Gora: Uhićeno pet nogometaša zbog namještene utakmice

Sport / Nogomet | 18. 03. 2015. u 10:33 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Crnogorska policija uhitila je jutros pet nogometaša, za koje se osnovano sumnja da su dogovaranjem rezultata utakmica, sebi ili drugima pribavili protupravnu imovinsku vrijednost od gotovo 75.000 eura.

Policija navodi da su u akciji ''Tip'' slobode lišeni Milovan Nikolić (22) iz Nikšića, bivši nogometaš Čelika i Berane, a sada nogometaš na probi u FK Iskra iz Danilovgrada i Mihailo Radulović (28) iz Nikšića, bivši nogometaš Čelika i Berane, a sada nogometaš FK Cetinje, prenosi Anadolija.

Također, uhićen je Novak Rajković  (26) iz Berana, nogometaš FK Berane, kao i Milenko Nerić (27) iz Nikšića, bivši nogometaš Čelika i Berane, a sada nogometaš FK Bokelj iz Kotora i Stefan Lukovac (29)  iz Berana, bivši nogometaš Čelika i Berane, a sada nogometaš FK Radnički iz Berana.

Uhićeni su zbog osnova sumnje da su počinili kaznena djela kriminalno udruživanje i dogovaranje ishoda natjecanja.

Kako je priopćio rukovoditelj Sektora kriminalističke policije Uprave policije Crne Gore Milovan Pavićević, višemjesečnu policijsku akciju su proveli službenici Odsjeka za borbu protiv organiziranog kriminala i korupcije, uz pomoć  službenika CJB Berane i Nikšić i Odjeljenja sigurnosti Kotor i Cetinje.

On je poručio da su uhićeni, kako se sumnja, nakon postignutog dogovora o ishodu utakmica, u crnogorskim kladionicama i kladionicama u regiji vršili uplate tiketa radi protupravnog pribavljanja imovinske koristi za sebe i druge.

"Osim u kladionicama, ovih pet osoba su, sumnja se, u suradnji sa drugim osobama vršila i uplate putem online klađenja na internetu, čime su sebi i drugima omogućili stjecanje značajne protupravne imovinske koristi, a na štetu priređivača igara na sreću. Na ovaj način osumnjičeni su, kako se sumnja, znajući unaprijed ishod natjecanja, omogućili sebi i drugima stjecanje protupravne imovinske koristi, na štetu priređivača igara na sreću, u iznosu od oko 35.000 eura. To znači da su ove osobe, sumnja se, na opisane načine, kladeći se i dobivajući novac od drugih osoba radi uplate, sebi ili drugima pribavili protupravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od oko 75.000 eura", kazao je Pavićević.

Pod lupom nadležnih tijela bila je utakmica Sutjeska - Berane, u kojoj su 30. kolovoza 2014. godine domaći slavili sa 4:0.

Kopirati
Drag cursor here to close