riječ šampiona

CR7: Izvan stadiona događaju se luđačke stvari u novije vrijeme

Sport / Nogomet | 25. 08. 2017. u 09:42 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Cristiano Ronaldo naprosto je lebdio od sreće na jučerašnjem izvlačenju skupina za Ligu prvaka, jer su mu tom prigodom dodijeljena još dva pojedinačna priznanja: proglašene je najboljim napadačem i najboljim igračem UEFA-e u protekloj sezoni.

Čak se CR7 džentlmenski pobrinuo i za svoju kolegicu Lieke Martens iz Nizozemske, koja je proglašena najboljom nogometašicom. Bilo je očito kako je cura impresionirana i duboko ganuta priznanjem i ukupnom atmosferom, pa ju je Ronaldo zaštitnički prigrlio i ohrabrio.

Novinare je zanimalo smatra li Ronaldo kako nije fer što uvijek napadači osvajaju priznanje za najboljeg igrača, odnosno da se preferiralo njega u odnosu na kolege mu iz Reala, Luku Modrića i Sergia Ramosa, piše Kicker.

„Mislim da nefer nije pogodna riječ. Znam na što mislite, ali reći ću vam kako to izgleda na travnjaku. Što vi želite vidjeti na stadionu? Golove! Napadači zabavljaju publiku, pa iako ponekad braniči dobivaju, ofenzivni igrači su ti koji gledatelje čine sretnima“, kazao je Ronaldo.

U odnosu na 2008. godinu, kad je Portugalac, tada u dresu Manchester United, prvi put dobio ovaj trofej, nije se puno toga promijenilo u samoj nogometnoj igri, kazao je.

„Na samome terenu po pitanju brzine nije se puno toga promijenilo. Ali izvan stadiona događaju se luđačke stvari u novije vrijeme“, pojasnio je Cristiano novinarima.

Mišljenja je da ni ove sezone, bez obzira na sastav skupina neće biti iznenađenja u Ligi prvaka.
„Svake godine su iste ekipe tu. Real, Barca, Bayern, PSG, Juve… ja ne očekujem iznenađenje. Četiri od ovih ekipa naći će se u polufinalu“, kaže Ronaldo.

S obzirom da zadnjih godina on i Messi između sebe ''dijele'' europska i svjetska priznanja za najboljeg nogometaša, novinare je zanimalo koga on vidi kao svoga nasljednika.

„To je jako dobro pitanje. Vidim nekolicinu s izrazito velikim potencijalom: Asensio, Mbappé, Neymar, Dembelé, Hazard, Rashford… kao i još neki. U generacijama koje dolaze ima najmanje deset igrača s vrlo velikim potencijalom“, smatra CR7.

Kopirati
Drag cursor here to close