Cinični talijanski rasizam

Corriere dello Sport objavio sramotnu rasističku naslovnicu

Čuveni talijanski list Corriere dello Sport našao se pod udarom kritika zbog naslova "Crni petak" u najavi derbija Serie A u petak između Intera i Rome.
Sport / Nogomet | 06. 12. 2019. u 09:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Goal.com / "Crni petak" - najava susreta između Intera i Rome 

Talijanski sportski list Corriere dello Sport je ispod naslova "Crni petak" stavio fotografije tamnoputih nogometaša Intera i Rome Belgijanca Romelua Lukakua i Engleza Chrisa Smallinga, a mnogi su to doživjeli kao rasizam.

Roma je navela da je taj naslov "užasan", a Inter je na društvenim mrežama objavio da je "takvo neznanje o rasizmu potpuno neprihvatljivo". Reagirao je i Lukakuov menađer Federico Pastorleo, koji je kazao da je "kao Talijan bio posramljen zbog takvog naslova".

Na naslovnicu je reagirao i sam Lukaku.

"Umjesto da se fokusira na borbu između dvije odlične momčadi, Corriere dello Sport je izašao s najglupljom naslovnicom koju sam vidio u karijeri. Vi nastavljate poticati negativnost i rasizam umjesto da pričate o odličnoj utakmici koja će se odigrati na San Siru između dva velika kluba. Edukacija je ključ. Vi u Corriere dello Sportu bi trebali raditi bolji posao. Hvala svim navijačima i ostalim novinarima na potpori. Idemo se svi veseliti sutrašnjoj utakmici. Forza Inter", napisao je Belgijanac.

Talijanski klubovi otvoreno su kritizirali takav potez, a korak dalje otišli su Milan i Roma koji su do kraja godine zabranili pristup novinarima CDS-a svojim press konferencijama i trening centru te su svojim igračima i trenerima zabranili davanje izjava za taj medij.

Corriere dello Sport je žurno reagirao na svojoj web-stranici, u kojoj su se branili da nije postojala namjera rasističkog vrijeđanja.

Inače, lider talijanskog prvenstva, milanski Inter, večeras u 20:45 dočekuje ekipu Rome, koja je trenutačno peta na tabeli.

Kopirati
Drag cursor here to close