NK Široki Brijeg

Ćorluka: U Krupu idemo po prvu gostujuću pobjedu

Široki Brijeg je u gostima u prvenstvenim utakmicama posljednji put slavio prije skoro godinu dana - 15. listopada 2016. godine slavili su u Vitezu s minimalnih 0:1
Sport / Nogomet | 10. 10. 2017. u 19:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Širokog Brijega u listopadskoj reprezentativnoj stanci nastupili su na sedmom Memorijalnom turniru ''Blago Zadro'' u Vukovaru i nastavili tradiciju osvajanja ovoga turnira.

U finalu su nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca svladali hrvatskog prvoligaša Cibaliju iz Vinkovaca (4:3). U regularnom su dijelu obje momčadi postigle po jedan pogodak (1:1).

Ovo je "Plavo-bijelima" s Pecare bilo sedmo uzastopno finale na spomenutom turniru nakon kojeg su i po sedmi put podignuli pobjednički trofej. Najzaslužniji za očuvanje tradicije, uz vratara Luku Bilobrka koji je Vinkovčanima obranio dva udarca u finalnom raspucavanju s bijele točke, bio je Josip Ćorluka.

U Krupu idemo 100 posto spremni

Ovaj 22-godišnji Gruđanin u dresu Širokog Brijega postigao je dva pogotka na turniru, a ključan je bio onaj u finalu kada je u 35. minuti utakmice nakon dubinske lopte Slavka Bralića pobjegao vinkovačkoj obrani i sjajno prebacio istrčalog vratara za poravnanje.

Na koncu je ponio i titulu najboljeg igrača turnira koji se igra u čast legendarnog vukovarskog generala podrijetlom iz Gruda.

''Zabio sam dva pogotka i dosta dobro iskoristio svoju turnirsku minutažu. To mi je dodatni vjetar u leđa da nastavim raditi i boriti se za mjesto u momčadi'', rekao je nakon današnjeg treninga Josip Ćorluka u izjavi za Bljesak.info.

''Dugo smo putovali i teren je bio dosta loš, ali uspješno smo se prilagodili i odigrali dvije kvalitetne utakmice. Mislim kako smo ovime smo dodatno podignuli samopouzdanje i psihički se odmorili za nastavak prvenstva. U Krupu idemo sto posto spremni i s vjerom kako će doći prva gostujuća pobjeda u prvenstvu'', dodao je Ćorluka.

No, prije subotnjeg gostovanja kod Krupe na Vrbasu, momčad Gorana Sablića će imati još jednu provjeru. U srijedu će u klupskom kampu ''Musa-Karačić'' na Mostarskom blatu u 16.00 sati odmjeriti snage s federalnim prvoligašem Čapljinom. Za očekivati je kako će širokobriješki stručni stožer u ovoj utakmici pružiti priliku mladima i igračima s manjom minutažom.

Godinu dana bez gostujuće prvenstvene pobjede

Iza Nogometnog kluba Široki Brijeg je 15 odigranih utakmica u novoj sezoni, od čega četiri europske, 10 prvenstvenih i jedan utakmica u Kupu BiH. U spomenutim utakmicama momčad s Pecare ostvarila je osam pobjeda, zabilježila tri neodlučena ishoda i upisala četiri poraza uz gol-razliku 18:9. Veseli podatak da je vratar Luka Bilobrk mrežu sačuvao netaknutom čak devet puta.

Poražavajući pogodak za Široki Brijeg je taj da su u gostima u prvenstvenim utakmicama posljednji put slavili prije skoro godinu dana! 15. listopada 2016. godine slavili su u Vitezu s minimalnih 0:1 pogotkom Wagnera koji je na toj utakmici dobio svoj prvi izravni crveni karton u karijeri.

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close