NK Posušje

Ćorić: Trkački smo bili dobri, realizaciju ćemo tek popravljati

U Posušju se nadaju da će imati priliku u prvenstvu igrati uz podršku navijača.
Sport / Nogomet | 05. 02. 2021. u 07:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iza nogometaša Posušja, aktualnog jesenskog prvaka Prve lige FBiH, su tri test utakmice gdje su savladali Ljubuški u gostima sa 3:1, u kampu “Musa – Karačić” izgubili od Širokog Brijega sa 2:0, a jednakim rezultatom poraženi i od Zrinjskog u srijedu.

Trener Denis Ćorić je pred utakmicu istaknuo da je u duelima s premijerligašima osnovno provjeriti koliko su napravili u smislu fizičke pripremljenosti.

''Imali smo dvije jake utakmice u pet dana gdje smo pokazali ono na čemu radimo u ovoj fazi, fizičku spremu. Nismo zaostajali u trkačkom smislu za Zrinjskim, a znamo da se radi o klubu koji pretendira na titulu prvaka i ima dvije podjednake postave. Po tom pitanju sam više nego zadovoljan'', komentirao je trener Posušaka Denis Ćorić.

Federalni prvoligaš je imao šansu i rezultatski proći nešto bolje.

''Normalno je da kao trener želim najbolje, ali me rezultat ovdje nije previše zanimao. Jedino čime nisam zadovoljan, ali nismo na tome dosad radili, je realizacija. Stvorili smo dovoljan broj prilika, a nismo zabili gol. Ipak napominjem da nismo radili na tom dijelu, a nadam se da ćemo to popraviti u sljedećem periodu kroz uigravanje ekipe. Uvjeren sam da će bolja realizacija doći i da ćemo biti pravi za prvenstvo'', ističe Ćorić.

Još ranije je najavio da uigravanje sastava Posušja slijedi od utakmice sa Krupom 12. veljače. Poslije toga će Posušje igrati sa Metkovićem 20. 2., te generalnu probu sa Tomislavom 27. 2. Sa Krupom vjerojatno igraju u Međugorju, dok su posljednje dvije utakmice zakazane za teren na Mokrom Docu.

''Prva liga FBiH je stvarno specifična i svi treneri moraju tempirati formu za 1. kolo. Nema reprezentativnih pauza pa da možeš naknadno napraviti mini ciklus priprema, tako da moramo biti potpuno spremni za start 6. ožujka. Zasad stvarno možemo biti zadovoljni sa napravljenim, odigrali smo i tri utakmice, a zdravstveni bilten je dobar'', kaže Ćorić za Dnevni list, napominjući da im jedino nedostaje Dario Stipić koji bi trebao biti u pogonu poslije uvodnih par utakmica prvenstva.

U Posušju se nadaju da će imati priliku u prvenstvu igrati uz podršku navijača.

''Vidimo i kroz prijateljske utakmice da su se svi zaželjeli utakmica i nadamo se da će biti u prilici dolaziti na tribine, uživati i bodriti nas. Očito je po pitanju pandemije BiH specifična pa bi bilo dobro da bar određeni postotak ima priliku doći. Ipak se nogomet igra za publiku'', rekao je Denis Ćorić.

Kopirati
Drag cursor here to close