Stepenicu po stepenicu

Ćorić: Posušje će biti spremno za Premijer ligu za godinu ili dvije

Iako se tek nakon 10 godina izbivanja vratilo u viši rang, izborilo Prvu ligu Federacije, Posušje je odmah na startu izbilo na vrh ove lige.
Sport / Nogomet | 17. 09. 2020. u 12:56 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Momčad Posušja prošlog vikenda s 3:1 porazila je Radnik iz Hadžića, iako je skoro 75 minuta igrala s igračem manje.

 Naime, Josip Barišić je već do 17. minute skupio dva žuta kartona, 'famozni' Mirza Kazlagić pokazao mu je jedan u 14., a drugi u 17. minuti, no čak i brojčano inferiorni igrači Denisa Ćorića uspjeli su zabiti dva gola.

 ''Bila je to sigurno naša najbolja utakmica u ovih šest kola. U apsolutno svakom smislu bili smo na vrhunskom nivou, i taktički i trkački'', pun je hvalospjeva za svoje igrače nakon takve utakmice trener Posušja Denis Ćorić.

 ''Nakon što je Barišić dobio  dva žuta kartona zbili smo redove, trkački smo bili moćni, a na kraju krajeva zabili smo dva gola s igračem manje. Svi igrači imali su svoj dan i cijela momčad zaslužila je čistu desetku'', dodao je Ćorić, prenose Sportske novosti.

 HŠK Posušje godinama se mučio financijski i organizacijski, no ove, pandemijske godine stabilizirao se, okupio solidnu ekipu i doveo trenera s premijerligaškim iskustvom. Rezultati su vidljivi i praktično instantni, no u Posušju se, kaže Ćorić, ne zanose visokim ambicijama.

 ''Svi me pitaju imamo li ambicije da uđemo u Premijer ligu, ali iskreno ambicije postoje da uđemo za godinu ili dvije, ali ne ove godine. Ova godina je čisto godina stabilizacije, ulaganja u infrastrukturu, a tek za godinu ili dvije bit ćemo spremni za viši rang. Ono što smo sada pokazali i dokazali je da sigurno nećemo biti tu samo jedno ljeto''. 

Ćorić je u Posušje došao iz premijerligaša Širokog Brijega, no dobro prati Prvu ligu i svjedok je da je stara boljka te lige – katastrofalno suđenje, na putu ozdravljenja.

 ''Savez je dao priliku mladim sucima, koji imaju ambicija da napreduju i da se nametnu i napredak je evidentan. Svjedoci smo da liga napreduje iz godine u godinu i ide stalno naprijed'', zaključio je Denis Ćorić, prenose Sportske novosti.

Ne bih otpisivao GOŠK

Nakon šest kola na vrhu su Bratstvo, te novaci Vis Simm Bau i Posušje, a neki prijesezonski favoriti, poput Jedinstva i, pogotovo, GOŠK-a, već sad su zaostali.

''Ne znam kakve ambicije imaju Bratstvo i Simm Bau, ali ja ni dalje ne bih otpisivao GOŠK. Osobno mislim da su napravili veliku pogrešku prerano se riješivši trenera Vuleta Trivunovića, koji je odličan stručnjak, ali radi se o ambicioznom klubu i sjajnoj momčadi, a dovoljno je vremena da poprave ovaj loš start''.

Kopirati
Drag cursor here to close