Najbolji sudac svijeta

Collina: Sam sam donio odluku u napuštanju UEFA-e; vrijeme je za promjene

''Iz UEFA-e su mi rekli da preispitam svoju odluku i da promijenim mišljenje. Povukao sam taj potez jer smatram da je pravo vrijeme za promjene", kazao je Collina.
Sport / Nogomet | 16. 08. 2018. u 12:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nekada najbolji svjetski sudac, a donedavno šef sudaca u UEFA-i Pierluigi Collina, objasnio je razlog zbog kojeg je napustio ovu funkciju, kazavši da je tu odluku donio sam i da mu nitko nije rekao da dadne otkaz.

Collina je rekao da su mu iz UEFA-e poručili da dobro razmisli o svojoj odluci, ali da je pravo vrijeme da se naprave promjene.

"Nitko mi nije rekao da dadnem otkaz, zapravo, iz UEFA-e su mi rekli da preispitam svoju odluku i da promijenim mišljenje. Povukao sam taj potez jer smatram da je pravo vrijeme za promjene", kazao je Collina.

Svakako, medije u Italiji zanimalo je mišljenje ovog nekada najboljeg svjetskog suca o VAR sustavu koji se prvi put koristio na Svjetskom prvenstvu.

"Ne mislim da nema budućnosti bez VAR-a, ali mi živimo u vremenu gdje je skoro sve zasnovano na tehnologiji. U prošlosti, tehnologija nije bila na ovoj razini, a sada napreduje iz dana u dan. Jasno je da nijedan sudac ne voli praviti greške, niti voli biti kritiziran, a svi moramo biti otvoreni za promjene pošto je na kraju jedino rezultat važan", rekao je Collina.

On je također dodao da će nova tehnologija biti problem za tvrdoglave suce jer su oni navikli sami odlučivati o spornoj situaciji, kao i za suce koje su uvijek sigurni u svoju prvu procjenu.

Kopirati
Drag cursor here to close